Wandeling Steenwijkerwold (De Woldberg)

We gaan vandaag een wandeling van ongeveer 10 km. maken vanaf het NS station in Steenwijk. Het is een zeer afwisselende route en met een flinke klim over de Woldberg, er zijn voldoende eet en drinkgelegenheden onderweg. Er kan onderweg een uitkijktoren beklommen worden voor de liefhebbers, goede schoenen meenemen want er zijn veel onverharde paden onderweg.

De Woldberg is met zijn 26 meter een opvallende heuvel in het vlakke Steenwijkerland even ten noorden van Steenwijk. De heuvel is grotendeels bebost. Het bosgebied is sinds 1956 in handen van Staatsbosbeheer. Daarvoor was het in handen van de familie Schlingemann. Puin dat het gevolg is geweest van het bombardement op Rotterdam is gebruikt voor het verharden van paden op de Woldberg. Dit puin bevatte de nodige kalk waardoor er soorten zijn verschenen die gebonden zijn aan kalkrijkere gronden. In het bosgebied zijn ook twee vennen aanwezig. In het verleden is hier turf gewonnen. Hier groeien planten als Waterdrieblad. Het bosgebied De Woldberg maakt samen met De Eese deel uit van de beheerseenheid Steenwijkerwold van Staatsbosbeheer.

Aanmelden leden: zie het ledenforum of klik hier voor de details

Aanmelden niet-leden: Stuur een e-mail naar info@verlegenmensen.nl. Je mag eenmalig aan een activiteit meedoen om te kijken of je het leuk vind om VVM lid te worden. Omdat we uit eigen ervaring weten dat je vaak een drempel over moet om aan zo’n uitje deel te nemen, proberen we deze drempels zo laag mogelijk te maken. Iemand die voor de eerste keer meegaat, mag iemand meenemen. Bijvoorbeeld een familielid of een goede bekende. Hij of zij hoeft geen lid te zijn en dat ook niet te worden.