Japanse pannenkoeken eten in Amstelveen

Dit een uitje voor VVM-leden, gemaakt door een VVM-lid.

Een Japanse pannenkoek of Okonomiyaki betekend vrij vertaald ‘gebakken/gegrild zoals je wilt’. Het wordt klaargemaakt op een ijzeren plaat; deze bereidingswijze wordt teppanyaki genoemd. Er bestaan allerlei varianten van het gerecht, vaak afhankelijk van waar het klaargemaakt wordt. Tegenwoordig is de Osaka-variant de standaard. Deze wordt gemaakt door eerst het beslag te mixen met alle andere ingrediënten voordat het op de bakplaat gaat. Gangbare ingrediënten in de Japanse pannenkoek zijn groenten, zeevruchten en varkensvlees. Tussen het bestellen en het serveren kan de nodige tijd gaan zitten. Je kunt er uit gaan dat dit iets anders zal zijn dan de standaard Nederlandse pannenkoek.

We gaan de Japanse pannenkoek eten in een restaurant waar we tussen de Japanse en andere Aziatische mensen zullen zitten. Er zijn namelijk maar weinig restaurants in Nederland waar je dit gerecht kunt eten als je heimwee hebt naar voedsel uit je vaderland. De menukaart is dan ook niet in het Nederlands maar er staan gelukkig wel Engelse omschrijvingen bij. Uiteraard kunnen we elkaar helpen als je het Engels taal niet machtig bent.

Dus kom uit je comfortzone en eet ook eens wat anders!

Aanmelden en meer informatie voor VVM leden: zie het ledenforum of klik hier voor de details

Aanmelden niet-leden: Dit is uitje georganiseerd door een VVM-lid. Daardoor is het eenmalig aanmelden bij dit uitje niet mogelijk.