De jaarlijkse intocht in Den Bosch is het startsein voor het Carnaval in Oeteldonk. Op zondag 7 februari 2016 start de intocht vanaf het Centraal Station en de stoet trekt dan richting Stadhuis. Daar vindt de overdracht van de stad plaats van Burgemeester aan Prins Carnaval. Aansluitend wordt het standbeeld van Knillis onthult op de Markt. Tijdens de intocht trekt een bonte stoet van bandjes, orkesten, artiesten en kleurrijke figuren langs het massaal aanwezige publiek. De intocht, niet te verwarren met de jaarlijkse optocht die op maandag plaatsvindt, biedt veel humor en is het bekijken zeker waard. Vele ‘clubkes’ voeren een leuke act op met vaak een knipoog naar de lokale politiek en gebeurtenissen. http://oeteldonk.org

De onthulling van Knillis op de Markt die aansluitend de intocht plaatsvindt, is het startsein voor 3 dagen knotsgek feest in Den Bosch.

De route van de intocht; Stationsweg, over de Wilhelminabrug richting Visstraat, rechtsaf Kruisstraat, einde links de Vughterstraat en van daaruit door tot het eindpunt op de Markt. Start intocht: 11.55 uur
Vanaf 10.33 uur kun je al lekker opwarmen voor het Centraal Station van Den Bosch (Oeteldonk Centraol). Er staat een speciaal podium waar lokale carnavalsbands hun instrumenten vast flink opwarmen. Om 11.11 uur komt Prins Carnaval aan op het station waarna het volkslied ten gehore gebracht zal worden en de Prins een boerenkoolkransje hangt om het beeldje van één van Zijn voorvaderen, Amadeiro XVI. Deze gebeurtenissen worden op traditionele wijze bijgezet door officiële woordjes waarna de feitelijke intocht om 11.55 uur daadwerkelijk zal vertrekken naar de binnenstad.
Bron: http://www.youropi.com/nl/den-bosch/evenementen/intocht-carnaval-12610

Aanmelden en meer info voor VVM leden: zie het ledenforum of klik hier voor de details

Aanmelden niet-leden: Dit is uitje georganiseerd door een VVM-lid. Daardoor is het eenmalig aanmelden bij dit uitje niet mogelijk.