Struinen op de grote stille heide: het Dwingelerveld (15 km)

We gaan vandaag een rondje lopen op het uitgestrekte Dwingelerveld. Er zijn hier verschillende routes die je kunt lopen, variërend van 5 kilometer tot 13 kilometer. Ik heb gekozen voor de 13 kilometer variant.
We starten in op de Brink in Ruinen en hiervandaan lopen we naar het bezoekerscentrum Dwingerveld, waar we nog koffie kunnen drinken. Hier is eenvoudige horeca (zelfbediening) aanwezig. Na de koffie lopen we meteen de hei op en passeren we al snel een schaapskooi, waar we even een kijkje kunnen nemen. Als we daarna verder lopen zullen we de eerste kilometers genieten we van een weids uitzicht over de hei. We passeren een radiotelescoop, waar gelegenheid is voor een korte pauze en we kunnen genieten van de weldadige stilte.
Hierna maakt de hei al gauw plaats voor dichtere bebossing. We komen nog langs een vogelkijkhut, waar we nog even kunnen kijken.
Kort hierna zullen we even van de route afwijken en via een mooi pad wandelen we dan naar het oergezellige theehuis Anserdennen, waar ik nog serieuze horeca heb gepland. Tenslotte is het dan nog een paar kilometer lopen naar het bezoekerscentrum. Hier kunnen we nog even kijken, maar we kunnen ook rechtstreeks door lopen naar Ruinen. Hier is een ieder vrij om huiswaarts te keren. Maar wellicht kunnen we hier ook nog een gezellig etablissement opzoeken voor een goede afdronk met een vrijwillig hapje erbij.

NB: bij extreme weersomstandigheden, zoals grote hitte en veel nattigheid, zal de wandeling niet doorgaan!

Klik hier of kijk in de nieuwsbrief voor meer informatie en aanmelden (alleen voor VVM leden).