Een van de leukste maritieme evenementen van Nederland is WinterWelVaart dat elk jaar in de provincie Groningen plaatsvindt. Tijdens WinterWelVaart krijg je de kans om te genieten van een uitgebreid programma op en rond tientallen historische schepen welke aangemeerd zijn in Groningen, Winschoten en Appingedam. Historie, muziek, entertainment, lekkernijen, noem het maar op. WinterWelVaart is geschikt voor jong en oud en trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers.

De schepen zijn van de buitenzijde al erg mooi, maar ook het interieur en scheepsruim zijn de moeite waard. Maar er is nog veel meer te beleven, wat te denken van voorstellingen, muziekconcerten, proeverijen, een kunstroute, kinderactiviteiten, enzovoorts. Het evenement vindt plaats op het water en de kades van de plaatsen Appingedam, Groningen en Winschoten. Maar wat het evenement echt zeer bijzonder maakt is dat een aanzienlijk deel van het programma gewoon op de schepen plaatsvindt. Wij willen ons richten op de WinterWelvaart in de stad Groningen.

WinterWelVaart wordt jaarlijks door tienduizenden mensen bezocht. Er is geen ticketverkoop voor WinterWelVaart, het evenement is namelijk gratis te bezoeken.
Gelijktijdig met WinterWelVaart vindt op de kades van de straten Hooge der A en Lage der A ook een heuse kerstmarkt plaats. Je kunt er heerlijk langs de kerstkraampjes slenteren en eventueel nog wat kerstinkopen doen. Hoe dan ook, de kerstmarkt zorgt voor een heerlijke kerstsfeer die perfect matcht bij WinterWelVaart. Meer informatie over de Winterwelvaart vind je op http://www.winterwelvaart.nl.

Tijdens dit uitstapje kunnen wij ook een eetgelegenheid opzoeken voor de inwendige mens; er is veel horeca in de buurt.