Vlaggetjesdag Scheveningen

Zaterdag 17 juni 2017 organiseren wij – Marcel en Stephanie – het uitje Vlaggetjesdag Scheveningen.

Vlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat al jaar in jaar uit de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Op deze dag staat deze vissoort natuurlijk centraal. Maar ook voor niet-visliefhebbers is er op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen van alles te beleven met muziek, orkesten, muziekkorpsen, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, rondvaarten en verschillende demonstraties. Scheveningen wordt ieder jaar door honderdduizenden mensen bezocht. Er is tijdens dit evenement in de Scheveningen Haven dan ook van alles te doen voor jong en oud. Kijk je ogen uit bij de vlootschouw waar talloze grote en kleinere visserijschepen uitvaren en zorgen voor een spektakel op zee. Haal herinneringen op bij de Oud-Hollandse Kinderspelen waar kinderen de spelletjes spelen die opa’s en oma’s vroeger speelden. Ga terug in de tijd in het Schevenings Tafereel en Dorp, met foto’s en ansichten en demonstraties van Scheveningse ambachten. En natuurlijk hap en test je tijdens Vlaggetjesdag de nieuwe haring!

Daarnaast kunnen we wandelen over het strand en boulevard, kijken bij de haven, pier en havenhoofd, winkelen en terrasje pakken ’s-Avonds kunnen we voor de liefhebbers nog wat gaan eten in Scheveningen of in het centrum van Den Haag. Noteer daarom alvast 17 juni 2017 in jouw agenda.

Aanmelden en meer informatie voor VVM leden: zie het ledenforum (door hier te klikken) of de nieuwsbrieven.
Aanmelden niet-leden: Dit is een uitje georganiseerd door een VVM-lid. Daardoor is het eenmalig aanmelden bij dit uitje niet mogelijk.