Nationaal Modelspoormuseum Sneek
Het Nationaal Modelspoormuseum is een erg leuk museum dat je meeneemt in de wereld van de modeltreinen. Bekijk de collectie Van Appie Baantjer en van de oprichter van het museum Piet Scheltema.
Verschillende groottes van schaalmodellen en merken zijn te bewonderen en er is een groot aantal werkende modelbanen. Naast de modeltreinen zijn er authentieke voorwerpen te bewonderen van de NS maar ook van de voormalige Friese stoomtram. In het museum is een koffiecorner en souvenirwinkel aanwezig.
Het Modelspoor museum is gehuisvest in het stationsgebouw van Sneek. Het station is gebouwd in 1883 en is van het type “Derde Staatsaanleg type 2” in neorenaissance-bouwstijl, gekenmerkt door de natuurstenen horizontale banden en ornamenten boven de ramen.
Na het bezoek aan het museum kunnen we de stad nog bekijken. Sneek is namelijk een mooi historisch stadje en is één van de Friese elf steden. Voor de liefhebbers is er daarna nog de gelegenheid om samen ergens wat te gaan eten.
modelspoormuseum.nl

Aanmelden en meer informatie voor VVM-leden: zie het ledenforum (door hier te klikken) of de nieuwsbrieven.
Aanmelden niet-leden: Stuur een e-mail naar info@verlegenmensen.nl. Je mag eenmalig aan een activiteit meedoen om te kijken of je het leuk vind om VVM-lid te worden. Omdat we uit eigen ervaring weten dat je vaak een drempel over moet om aan zo’n uitje deel te nemen, proberen we deze drempels zo laag mogelijk te maken. Iemand die voor de eerste keer meegaat, mag iemand meenemen. Bijvoorbeeld een familielid of een goede bekende. Hij of zij hoeft geen lid te zijn en dat ook niet te worden.