Op zondag 21 oktober organiseer ik een uitje naar de Dordrechtse Biesbosch. We doen een wandeling en we gaan mee met een bootje om dit prachtige gebied vanaf het water te beleven.
Zelf ben ik al jaren vogelaar. Ik ga vaak op stap met mijn camera en verrekijker om de mooiste vogels te zien en vast te leggen. Inmiddels ken ik bijna alle soorten.
Graag zou ik mijn passie met jullie willen delen. Ga ik jullie dan vragen hoe een ijsvogel er uit ziet? Nee hoor, het maakt helemaal niks uit als je niets van vogels weet.
Het gaat om de beleving. De kracht en pracht van de natuur samen voelen. En onderweg delen en genieten van al het moois dat we gaan zien.
De Biesbosch is een prachtig en waterrijk gebied. Het is een grote delta waar getijden voorkomen. Het biedt een thuis aan vele soorten vogels, libellen, waterdieren en uiteraard de bever die het hier erg goed doet. Denk qua vogels aan de mooie ijsvogel en de imposante zeearend. Onze grootste roofvogel met spanwijdte van meer dan 2 meter.
Buiten dat we een wandeling doen gaan we ook nog eens mee met een fluisterboot. Tijdens deze tocht vertelt de schipper en tevens gids van alles over het gebied en de dieren die hier voorkomen. Ontzettend leuk dus en een echte beleving.
Enthousiast geworden? Geef je snel op. Als je een verrekijker hebt neem die dan vooral mee. Anders mag je er altijd een lenen onderweg. Meer info: www.biesboschcentrumdordrecht.nl