Wandelen en Wokken in Leek

Vandaag wil ik een korte wandeling gaan maken op het Landgoed Nienoord in Leek. Het landgoed is in vroeger tijden in beheer geweest van de familie van Panhuys. Helaas is deze familie in de 19e eeuw bij een noodlottig mistongeval om het leven gekomen.
De sporen die de familie na gelaten heeft zijn een mooie burcht met een prachtig landgoed met een rozentuin, lange lanen, een schelpengrot en een rijtuigenstalling, die nu dienst doet als museum. Over de schelpengrot gaat sinds jaar en dag de legende dat deze tot stand is gekomen met medewerking van een van de dienstmeiden van de van Panhuyzen. Als straf sanctie moest de arme meid alle wanden van de grot behangen met schelpenmotieven. Het moet een enorm monnikenwerk zijn geweest, maar het resultaat is nog altijd glanzend aanwezig. Als de grot open is, wil ik daar de wandeling mee beginnen. Aansluitend maken we de wandeling van circa 5 kilometer af, waarbij we de kasteeltuin doorkruisen. Hier kunnen we eventueel nog iets nuttigen. Ten slotte wandelen we via mooie lanen en paadjes weer terug naar het centrum van Leek, waar we rond half vijf aankomen.
Het is de bedoeling dat we vanaf dat tijdstip tweeëneenhalf uur gaan wokken bij Wereldrestaurant Breed. Dit restaurant ligt vlakbij het landgoed en beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan gerechten, variërend van pannenkoeken en patat tot ouderwets Hollands en Indonesisch. Je kunt natuurlijk ook kiezen uit vele soorten vegetarische gerechten of zelf iets samenstellen van de Teppanyaki bakplaat of de wok. Kijk voor het uitgebreide informatie en het menu op restaurantbreed.nl.

Aanmelden en meer informatie voor VVM leden: zie het ledenforum (door hier te klikken) of de OdM van december en januari.

Aanmelden niet-leden: Dit is een uitje georganiseerd door een VVM-lid. Daardoor is het eenmalig aanmelden bij dit uitje niet mogelijk