Op zaterdag 26 september gaan we wandelen bij de Oostvaardersplassen en Kotterbos in Almere. We kunnen niet door het gebied wandelen, maar lopen langs de Oostvaardersplassen, maar er is genoeg te zien! Als we geluk hebben ontmoeten we de Heckrunderen, konikpaarden en edelherten die in het gebied zijn losgelaten, om de graslanden te onderhouden. Ganzen, lepelaars en aalscholvers weten de Oostvaardersplassen ook te vinden, net als reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders. Zelfs de zeearend broedt hier sinds een paar jaar weer. De Oostvaardersplassen is een uniek natuurgebied in Europa

Onderweg is er een natuurcentrum (met horeca). Dit is ook de enige locatie onderweg, dus neem voldoende eten en/of drinken mee. De 2de helft van de wandeling gaat over de stille, slingerende bospaden van het Kotterbos, en zo eindigen we weer bij station Almere Oostvaarders waar we ook zijn begonnen.
Na afloop kunnen we nog wat gaan drinken en/of eten. Tot ziens!

Aanmelden leden: zie het ledenforum hier voor de details

Aanmelden niet-leden: Stuur een e-mail naar info@verlegenmensen.nl  Je mag eenmalig aan een activiteit meedoen om te kijken of je het leuk vind om VVM lid te worden. Omdat we uit eigen ervaring weten dat je vaak een drempel over moet om aan zo’n uitje deel te nemen, proberen we deze drempels zo laag mogelijk te maken. Iemand die voor de eerste keer meegaat, mag iemand meenemen. Bijvoorbeeld een familielid of een goede bekende. Hij of zij hoeft geen lid te zijn en dat ook niet te worden.