Het zevende museum uitje alweer van de 12 die ik dit jaar wil gaan organiseren voor de VVM. Op zondag 29 juli organiseer ik een uitje naar maar liefst twee museums in Den Haag; Comm – het museum voor communicatie en het Panorama Mesdag.

Comm – Museum voor communicatie :
Wie verlegen is moet onder andere leren om beter te kunnen communiceren. Ik verwacht daarom dan ook een hele grote opkomst als we naar het Museum voor communicatie gaan 😉
Als bezoeker onderga je wat de impact van communicatie is op jou en je omgeving. Je ondervindt en leert. Wat zegt het als iemand zijn armen over elkaar heeft? Waarom is het dat het woord poep of het poep icoontje op je mobiele telefoon ook geluk kan betekenen?
Het museum maakt van communicatie een verrassende belevenis, waarover je kunt nadenken en doorpraten. Als je het museum uitloopt, weet je beter hoe jij me de wereld communiceert en de wereld met jou. Je zult voortaan dus net iets anders naar jezelf en de wereld kijken.

Panorama Mesdag :
Wie het Panorama Mesdag binnengaat, staat ineens in het grootste schilderij van Nederland, kijkt 360 graden in het rond en beleeft het Scheveningen aan het eind van de 19e eeuw. Met zijn 14 meter hoogte en een omtrek van niet minder dan 120 meter roept het cilindervormige schilderij een magische illusie van de werkelijkheid op.
Het Panorama Mesdag is een uniek cultuurhistorisch fenomeen en is het oudste panorama ter wereld dat op de oorspronkelijke locatie is behouden.
Na afloop kunnen we, als er belangstelling voor is, nog ergens een hapje gaan eten. Meer info: https://www.comm.nl, www.panorama-mesdag.nl en www.museumkaart.nl

Alleen het communicatie museum bezoeken? Of alleen Panorama Mesdag? Dat is mogelijk!