Op zondag 6 mei organiseer ik een uitje in de Botanische tuinen te Utrecht. En niet zomaar een uitje, maar eentje met een fotoworkshop.
Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een (simpele) camera en/of een mobiele telefoon waarmee je kunt fotograferen. Op het knopje drukken is makkelijk, maar echt een mooie en goede foto maken is een ander verhaal. Er wordt vaak niet nagedacht over waar het licht vandaan komt, wat het onderwerp is en hoe iets op de foto staat.
Graag wil ik jullie meenemen om de mogelijkheden te ontdekken en bewust te leren kijken hoe en wat je fotografeert. Hoe kies je je onderwerp, wat is een goede compositie, hoe gebruik je je toestel en hoe kun je spelen met licht. Deze en nog veel meer onderwerpen zal ik aan bod laten komen als we door de aanwezige tuinen struinen.
Ik ben zelf al jaren gepassioneerd hobbyfotograaf. Door naar werk van anderen te kijken, te lezen en vooral heel veel in de praktijk te fotograferen heb ik veel ervaring opgedaan. Ik wil deze kennis en passie graag met jullie delen. En vooral bewust bezig te laten zijn met wat je ziet om het beste uit je toestel en onderwerp te halen.
De workshop zelf is gratis. Bij voorkeur neem je een (simpele) camera mee. Als je die niet hebt is een mobiele telefoon mét camera ook een prima optie. We gaan ons vooral richten op mooie foto’s schieten. Uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen en help ik je waar nodig.
De botanische tuinen in Utrecht zijn groot en erg divers. Er zijn verschillende soorten tuinen zoals een rotstuin, een ontdektuin en tropische kassen. Er is genoeg te ontdekken en te zien.
Meer informatie: www.uu.nl/botanischetuinen Mijn website: www.natuurfotografiefalkenreck.nl