Een middagje naar Wijk bij Duurstede inclusief bezoek kasteeleiland

Wijk bij Duurstede is een vestingstad in de provincie Utrecht. Op elke eerste zondag van de maand zijn onder ander een molen, de grote kerk en diverse galeries open voor het publiek. Daarnaast zijn diverse winkels geopend omdat het dan ook koopzondag is.
Wij gaan een middagje rondlopen in deze stad en we gaan in ieder geval richting Kasteel Duurstede en het naastgelegen park. Wat we verder gaan zien hang af van het tempo en de wensen van de groep en wat voor weer het is.
Kasteel Duurstede is een van de oudste middeleeuwse kasteelruïnes van Nederland. Het kasteel is ligt op een sprookjesachtige locatie omringd door een prachtig park met slotgracht en is dus alleen te bereiken via een ophaalbrug. Het betreft een Waterkasteel met een Donjon en een Boergondische toren. Het kasteel is onder andere gebruikt voor opnames van ‘De diamant’ van Bassie en Adriaan en de Telekidsfilm ‘Het monster van Toth’.
Het kasteel zelf is helaas niet vrij te bezichtigen maar het kasteeleiland is wel geopend voor het publiek. In het naastgelegen park, met daarin meer dan 150 jaar oude bomen, gaan we een wandeling maken waarbij we toch een goede indruk kunnen krijgen van het kasteel.
Meer info:
Wijk_bij_Duurstede
Kasteel_Duurstede

Aanmelden en meer informatie voor VVM leden: zie het ledenforum (door hier te klikken) of de OdM.
Aanmelden niet-leden: Dit is een uitje georganiseerd door een VVM-lid. Daardoor is het eenmalig aanmelden bij dit uitje niet mogelijk