• Inleiding


  Verlegen? Verlegenheid overwinnen?

  VVM, Vereniging van Verlegen Mensen, biedt de helpende hand!

  De VVM heeft haar leden het volgende te bieden:

  > Cursussen
  Gezellige uitstapjes en feesten
  > Kleine ODM, de maandelijkse nieuwsbrief met actuele informatie over o.a. uitstapjes en cursus informatie)
  > Grote ODM, het VVM blad dat 4x per jaar uitgebracht wordt)
  > Landelijke dag / workshops
  > Uitgebreide website
  > En meer...

  Onzeker zijn; blozen, niet uit je woorden kunnen komen, bij VVM is er begrip voor!

  Er is volop mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen.

  Neem gerust contact met ons op en kom eens kijken bij één van onze activiteiten!
   


  Titel: Verlegenheid vraagt om acceptatie en om zelf liefde
  Spreker: Adriaan Hoogendijk

  Adriaan voelde zich zeer vereerd om uitgenodigd te worden om te spreken voor de Vereniging van Verlegen Mensen, omdat hij zelf ervaringsdeskundige is. Hij start zijn lezing daarom met persoonlijke voorbeelden.
  Verlegenheid ziet hij als één van de normale innerlijke hindernissen van mensen, die kan samenhangen met andere innerlijke hindernissen zoals minderwaardigheidsgevoelens, schaamte, slachtoffergevoelens of perfectionisme. Daar is niets mee mis. Het is het alledaagse leven,wat gewoon bij het leven hoort en waar we het gewoon over kunnen hebben.
  Adriaan heeft veel last gehad van verlegenheidsgevoelens, minstens tot zijn 62-ste. De laatste jaren heeft hij er zelden meer last van en hij probeert na te gaan hoe dat kon ontstaan.
  Het kan ook zijn dat verlegenheid samenhangt met bijzondere talenten, zoals extra-intelligent, hooggevoelig, sterk intuïtief, of bijvoorbeeld een 'innerlijke genezer'. Daar gaat hij ook uitgebreid op in en nodigt de aanwezigen ook uit in dit verband een invuloefening te maken.
  Het gaat er altijd om jezelf toestemming te geven om helemaal te mogen zijn wie je bent. De gebruiksaanwijzing bij het leven, daar gaat Adriaan uitgebreid op in.

  -o-o-o-

  Informatie over de spreker:
  Adriaan Hoogendijk studeerde filosofie, kunstgeschiedenis, menswetenschappen, waar onder seksuologie en genderstudies. Hij was directeur van een Hogeschoolvoor Natuurgeneeskunde, waarna hij 28 jaar geleden zijn eigen bedrijf startte voor coaching en opleidingen tot coach. Hij leidde intussen 2000 mensen op tot loopbaancoach, executive coach, relatiecoach en bezielingscoach. Hij is ondertussen ook werkzaam als coach, en schreef tot nu toe zes boeken over leven en coaching. Zijn laatste boek is De Tweede Levenshelft; werkboek voorveertig en verder (2013). Daarnaast ontwikkelde hij de coaches veel gebruikte coachingsinstrumentaria van Koersonderzoek, Bezielingsspelen Bezielingsplaten.(www.hoogendijkcoaching.nl).

  -o-o-o-

  Valt de appel ver van de boom?
  Het eerste familie-onderzoek naar sociale angst

  Familieleden kunnen erg op elkaar lijken, zowel in uiterlijk als in karakter trekken. Hoe komt het dat deze karaktertrekken
  ...


 • Recente berichten

  marcelo

  Re: liefde?

  uhm ja en nee. Nee, ik ben niet iemand die zomaar op een vrouw afstapt in een cafe of kroeg bijvoorbeeld. Anderzijds praat ik wel makkelijker met vrouwen,

  marcelo 04-05-15, 14:06 Ga naar het laatste bericht
  Mike

  Re: liefde?

  Heb je daarin sindsdien stappen gezet?

  Mike 04-05-15, 12:08 Ga naar het laatste bericht
  Kay

  Re: Verlegenheid of angst.

  Of probeer korte gesprekjes te hebben met vrouwen waar je niet meteen op valt (in combinatie met Dexterous tips). Dit om te oefenen om een kort gesprekje

  Kay 04-05-15, 00:53 Ga naar het laatste bericht
  marcelo

  Re: liefde?

  Het was leerzaam, maar uiteindelijk draait toch alles om lef te tonen in situaties en te leren van ervaringen!

  marcelo 03-05-15, 23:15 Ga naar het laatste bericht
  Dexterous

  Re: liefde?

  En was dat bevallen? Maar een workshop zie ik meer iets als een training hoe je moet daten en niet echt als doel om leuke singles te ontmoeten. Misschien

  Dexterous 03-05-15, 21:44 Ga naar het laatste bericht