Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Remco's blog
22 mei 2011
06:04
Avatar
remco
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 579
Member Since:
4 mei 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Dank je wel mc ;D. Ik merk soms gewoon nog wel dat ik situaties wil uitstellen. Ik ga ze wel aan hoor op den duur, maar dan denk je van, het kan wel veel eerder. En hoe eerder hoe beter. En door er gewoon wel eerder over te praten, is de stap zetten voor mij stukken makkelijker. Ik praat er dan wel veel over met mijn vriendin en die kan me er ook wel goed in overtuigen. Hierin ook wel, maar soms is de angst op reactie/werkelijkheid/duidelijkheid toch wel wat beangstigend, vooral als het negatief uit kan vallen. En ik moet er gewoon eerder vanuit gaan dat het ook een positieve wending kan hebben.

11 mei 2011
20:14
Avatar
mc
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 84
Member Since:
27 september 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

ik vind het ten eerste heel slim dat je dit forum gebruikt
als je het hier op papier zet kun je er niet meer om hen

over het algemeen word het heel positief gezien als mensen aangeven dat ze het naar hun zin hebben, ambitie hebben etc.
Ik denk daarom dat het heel goed geweest is dat je het hebt gedaan, de chef kende je nauwelijks, maar heeft misschien nu je een beetje leren kennen, misscien wel reden om je bter te leren kennen
hij weet nu dat je bestaat en dat je graag wil blijven
niets heb je al, je kunt alleen maar meer krijgen

dikke pluim en en heel goed dat je het gesprek bent aangegaan

11 mei 2011
18:55
Avatar
remco
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 579
Member Since:
4 mei 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Dat is ook zeker zo, maar je bent wel snel geneigd jezelf in positie te stellen dat je denkt van, wil je het wel weten of zo van: ze willen niet met mij verder. En dan vooral als je dan weet dat je chef geen contact met je heeft en eigenlijk niet eens weet wie je bent. Maar ik moet inderdaad optimistisch blijven. Zijn reactie is positief en dat doet mij ook zeker zeer goed;D

11 mei 2011
18:10
Avatar
Guest
Guests

Goedzo! En is niet raar vind ik. Logisch dat iemand wil weten waar die aan toe is.
Je hebt laten weten dat je het naar je zin hebt en zijn reactie was positief :).

11 mei 2011
16:29
Avatar
remco
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 579
Member Since:
4 mei 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Gisteren dan eindelijk de stap gezet. Naar mijn chef toegegegaan en gevraagd naar wat hij in de toekomst met mij van plan is ?n gevraagd hoe hij mij heeft zien functioneren (of wat hij dan ook van andere collega's heeft gehoord) En hij was behoorlijk optimistisch. En ik heb duidelijkheid dat ik sowieso tot het einde van juli aan kan blijven.

Echter vond ik het zo'n raar een gesprek met iemand hierover te hebben met iemand die ik niet ken. En dan het idee hebbend dat hij mij wel kent. En dan ga je toch bij een moeilijke stap even de niet zo realistische kant bekijken. Of het niet stom is geweest van jezelf die stap naar hem te maken alsof je alleen met jezelf bezig bent. Maar gelukkig kan ik die gedachten vrij snel wegwuiven. En inzien dat ik een goede stap voor mezelf heb gezet. Dat ik weet dat ze op mijn werk tevreden met mij zijn en dat ik ietswat meer duidelijkheid en zekerheid heb.

6 mei 2011
18:04
Avatar
remco
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 579
Member Since:
4 mei 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik heb zelf wel zoiets van, misschien zouden ze me daar wat bij kunnen helpen. Maar het idee hebbend om tegen mijn college te zeggen van: goh zou jij niet even met de chef willen praten, of goh zou jij misschien met mij mee willen gaan of wanneer ik vraag aan mijn chef dat ik hem naar jou toe kan sturen ? Ja ik weet niet, dat is gewoon nog voor mij te lastig om mijzelf op een positieve manier te presenteren.

Ik heb zelf het plan er heen te gaan en om te vragen wat de plannen zijn (of van hogerop) met mij. En dat ik daar wat meer om zekerheid wil vragen. Want ik neem aan dat iedere werkgever wel begrip heeft voor de situatie dat een werknemer wel tijdig nieuw werk weet te vinden. Maar om nu specifiek te vragen om een langer verblijf of wat daarin de mogelijkheden zijn (mss dat ik die stap nog wel durf te zetten) dat dat wel heel erg lastig is, bij een chef die je amper hebt gezien en eigenlijk nooit gesproken heb.

6 mei 2011
17:55
Avatar
Guest
Guests

Hoi Remco, Welkom in je gloednieuwe blog ;).

Ik kan me goed voorstellen dat je het spannend vindt om de stap naar je chef te zetten, maar wel goed dat je het toch gaat doen!

Wat ik mij wel afvraag als ik je verhaal lees: hebben je collega's of diegene die hebben laten weten dat ze graag willen dat je blijft gezegd dat ze niet met je chef willen praten? Waarom dan niet, denk ik dan...

6 mei 2011
17:38
Avatar
remco
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 579
Member Since:
4 mei 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Laat ik maar starten met de blog. Eigenlijk heb ik niet veel last meer van verlegenheid. Alleen wanneer ik voor mezelf moet op komen of wanneer ik mezelf in beeld moet brengen, waar ik voordeel uit kan behalen. Dat laatste klinkt misschien wat vaag. Maar heb daar nu wel een specifiek voorbeeld bij.

Ik werk nu tijdelijk bij een organisatie, waar ik een hele leuke functie heb met hele leuke collega's. Vanuit diverse hoeken heb ik vernomen dat ze graag willen dat ik na mijn periode zou kunnen aanblijven. Echter niemand van hen wil hierover met mijn chef praten. En dan denk je van, je zou toch zelf ook de stap er naar toe kunnen maken. Alleen hier loop ik dus in vast. Gezien mijn chef mij gewoonweg niet kent, amper op de werkvloer te vinden is en ik dus ook niets van hem afweet. Nu ben ik wel van plan om die stap te zetten, komende dinsdag, om toch te laten zien dat ik me prettig voel in de functie die ik uitvoer en in de omgeving waar ik me bevind. En doormiddel van door het hier te noteren wil ik voorkomen dat ik deze situatie ga vermijden