Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
7 manieren om je angsten onder ogen te zien - Dr Richard Bandler
3 maart 2019
09:02
Avatar
DRE
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 345
Member Since:
3 november 2017
sp_UserOfflineSmall Offline

Vooruitlopend op zijn Britse seminars deelt Richard Bandler zijn inzicht in hoe we de fobieën die ons tegenhouden kunnen overwinnen.

1. Verspil je tijd niet.

Hoe je werkt met iemand met hoogtevrees is anders dan hoe je zou werken met iemand met een angst voor spinnen. Maar het belangrijkste waarop ik mensen laat focussen, is wat belangrijk is. In de meeste gevallen zijn de fobieën zo groot geworden dat mensen er voortdurend aan denken, wat een verspilling van hun energie is. Ik vraag hen om te evalueren hoeveel tijd ze hebben besteed aan zorgen maken over hun fobie per dag. Zelfs als het maar een half uur is, dan is dat drie en een half uur per week. Over een periode van tien jaar verspil je een paar duizend uren piekeren, als je plezier zou kunnen hebben. Dat is wanneer mensen beginnen te denken 'genoeg is genoeg'. Als je daar aankomt, weet je dat het tijd is voor verandering.

2. Fobieën zijn in je hoofd

Bij fobieën zijn de meeste mensen bang of het object er is of niet. Onlangs vertelde een vrouw me hoe bang ze was voor spinnen, en ze beefde in haar laarzen terwijl ze me uitlegde. Ik antwoordde: "Neem me niet kwalijk, er zijn hier geen spinnen. Waarom ben je nu bang? "De waarheid is dat ze niet bang was voor spinnen. Ze had een enorme foto van spinnen in haar hoofd en ze kon er nauwelijks naar kijken. Ze voelde gewoon hoe ze zich zou voelen als deze enorme, denkbeeldige reuzespin er was.

3. Zie het alternatief.

Ik laat mensen kijken en zichzelf een spin in de hand houden, en ik zeg: "Wil je deze persoon zijn? Zou je niet graag deze onverschrokken persoon willen zijn? Als je daarnaar kijkt, denk je dan niet, dan wil ik dat? "Het gaat allemaal om de keuze en de richting die ze willen volgen.

4. Nieuwsgierige wezens.

Nieuwsgierigheid verslaat het alternatief. Als je niet nieuwsgierig bent, verken je niet de wereld waarin je leeft. De sterkste organismen zijn degenen die zich aanpassen - en aanpassing vereist nieuwsgierigheid. Angst is het absolute tegenovergestelde van nieuwsgierigheid. Het is waar je niet naar dingen kijkt, je ontdekt niet wat werkt, je ontdekt niet wat gevaarlijk is. Het mooie van nieuwsgierigheid is dat het angst uit de weg schiet.

5. Stel je dit voor.

De meeste hoogte-fobics komen dichtbij de rand en beginnen foto's te maken van zichzelf die eraf springen. En daarom hebben ze angst. Als ze stoppen met het maken van die foto's en in plaats daarvan foto's maken van zichzelf die ontspannen en comfortabel is en uit de buurt blijven van de rand, zullen ze een stuk beter af zijn. Als het op de juiste manier is gedaan, gebeurt het onbewust en automatisch.

6. Reverse engineering.

Om angst om te keren, laat ik mensen zien hoe een richting aanvoelt alsof het in hun lichaam ronddraait. Dan laat ik ze de spin draaien. Vaak zit het niet altijd in de buik - het entemische zenuwstelsel, waarvan wetenschappers pas net beginnen te beseffen dat het een eigen neurologie heeft. Als je die draai omdraait, keer je het gevoel letterlijk ook om.

7. Denk.

Ik genees niemand omdat ik denk dat ze niet ziek zijn. Als iemand leert bang te zijn, betekent dit gewoon dat ze betrouwbaar zijn. Het enige wat ik moet doen, is om ze op een nieuwe manier betrouwbaar te maken. Eén manier is om een ​​herinnering om te keren. Wanneer je een oude bange herinnerinng achteruit doorloopt, worden de neuronen platgelegd, omdat die neurologische paden worden geselecteerd op grootte en worden afgevuurd met een chemische lading. Nu, dit is de truc voor persoonlijke verandering: je creëert een leegte en vult het met iets beters, dan gaat het niet terug naar hoe het was.

DRIE TE PROBEREN:

BANISHING PHOBIAS
Ga naar nlplifetraining.com/dvd/richard-bandler/banishingphobias

KRIJG HET LEVEN DAT JE WILT
Koop online op nlplifetraining.com/book/richard-bandler/getthelifeyouwant

MAAK JE LEVEN GEWELDIG
Koop online op nlplifetraining.com/rbandler/makeyourlifegreat/book

Om je plaats te reserveren bij Richard Bandler's seminars bezoek aan de UK
nlplifetraining.com

 Over de auteur
 Laatste berichten

Over Richard Bandler
Dr. Richard Bandler, is de medeoprichter van het gebied van Neuro-Linguïstisch Programmeren. Een gedistingeerde bezoeker van Menninger's Foundation, een Keynote-spreker voor vele verenigingen en stichtingen. Hij heeft aan vele grote rondes deelgenomen aan academische ziekenhuizen. Hij was Associate Professor bij UCSC en een Graduate Advisor bij Colleges. De Society of NLP-Richard Bandler heeft meer dan 600 instituten over de hele wereld. Dr Bandler is een consultant voor vele Fortune 500-bedrijven., De US Military, US Intelligent Agencies, Major League Baseball teams, NFL-spelers en Olympic Athletes. Hij is een echte ontwerper van trainingsprogramma's. Hij was de CEO van verschillende bedrijven van opleidings- en consultingbedrijven tot een onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf dat gespecialiseerd is in optica en holografische opslagsystemen. Dr. Bandler is het gebied van NLP blijven verbeteren en evolueren en heeft ook andere seminars ontwikkeld, Design Human Engineering, Persuasion Engineering, Neuro-Hypnotic Repatterning om er maar een paar te noemen. Hij is geïnterviewd door verschillende tijdschriften, van Psychology Today tot Newsweek. De meeste grote kranten, tv-netwerken en radiostations over de hele wereld hebben hem de afgelopen dertig jaar geïnterviewd