Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Chinese geneeskunde en Verlegenheid ( Galblaasmeridiaan )
21 augustus 2019
12:53
Avatar
DRE
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 392
Member Since:
3 november 2017
sp_UserOfflineSmall Offline

SpiermeridiaanGalblaas (Ma Channels 295) (2)Image EnlargerDe bovenzijde van de schouders zijn bij vele mensen heel pijnlijk. Zo pijnlijk zelfs dat het dragen van een handtas al pijnlijk is. De handtas wordt door deze vrouwen al snel als zwaar gezien. Ook de bovenrug, tussen de schouderbladen of over de schouderbladen zijn pijnlijk. Hoe is dat mogelijk?

Als we dit bekijken vanuit de Chinese Geneeskunde heeft dit vaak te maken met de Galblaasmeridiaan. Deze meridiaan loopt over de schouders, stukje bovenrug tussen de schouderbladen, naar de zijkant van het lichaam, buitenzijde van de benen naar de één na kleinste teen.  Als we gaan masseren over deze ‘lijn’, deze meridiaan, blijkt daar allerlei obstructies, knopen, te zijn. Enkele van de meest voorkomende pijnen op deze meridiaan zijn: schouderpijn, pijn in de heup (vaak aan de rechterzijde), kniepijn en ischias.

De Galblaas staat in de Chinese Geneeskunde voor moed en dapperheid. Een onbalans als gevolg van Leegte in de Galblaas functie, Galblaasmeridiaan, geeft volgens de

Chinese geneeskunde neiging tot angst en verlegenheid. 

Ook niet kunnen handelen, geen daadkracht, geen grenzen kunnen stellen is gekoppeld aan een Leegte van de Galblaas als Chinees Fu orgaan.

https://www.zangfu.nl/2014/09/van-stijve-pijnlijke-schouders-afkomen/