Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
nieuwe vrienden maken
25 juli 2019
10:02
Avatar
DRE
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 392
Member Since:
3 november 2017
sp_UserOfflineSmall Offline

Sociale fobie I ( Secrets of Being Happy )

Veel van de klanten die we ontmoeten klagen dat ze "gewoon geen nieuwe vrienden kunnen maken", of als ze voldoende zijn behandeld, zijn ze er vaak van overtuigd dat ze lijden aan iets dat 'sociale fobie' wordt genoemd. Sommigen hebben de pech gehad om in de handen te vallen van een arts of psychiater, die gelooft dat voorgeschreven medicijnen de enige manier zijn om verder te komen.

Nogmaals, mensen zijn sociale wezens. Verbinden is vanaf het begin der tijden in onze hersenen ingebed en is noodzakelijk voor ons voortbestaan ​​als individu en als soort. Iedereen heeft de mogelijkheid om relaties te maken en te vormen. Sociale fobie is een van de nieuwere toevoegingen aan de lijst van "psychiatrische aandoeningen" zoals gedefinieerd door de DSM-series. Als we voorbij het diagnostische brabbeltaaltje kijken, is het gemakkelijk om te zien dat sociale fobiërs om een ​​heel eenvoudige reden bang zijn om met mensen te praten. Ze kiezen ervoor om nieuwe sociale contacten te vermijden door hun tijd naar de vloer te staren en zichzelf te vertellen wat vreselijk, gevaarlijk, het is om nieuwe mensen te ontmoeten en hoe goed het is om dit te vermijden - alhoewel dat iedereen het de hele dag doet, en de meesten onder ons overleven het.

Het wordt nog vreemder. Een klant was een sociale fobic, wiens taak het was om mensen te interviewen. Zolang hij vragen van zijn lijst stelde, voelde hij zich prima. Hij kon echter niet lunchen met zijn collega's. Hij nam zijn lunch mee naar buiten en ging op de achterbank van zijn auto liggen, zodat hij met niemand oogcontact hoefde te maken.

Voor deze persoon was praten met mensen in de praktijk onmogelijk: zijn knelpunt was dat hij simpelweg geen lijst met vragen had om te stellen aan mensen die hij niet interviewde. Hij had zichzelf ervan overtuigd dat hij een script nodig had om te communiceren. Zijn mentale model omvatte in feite het vermogen om nieuwe mensen te ontmoeten en met hen te praten. Wat verschilde , was de manier waarop hij dacht over wat hij deed.

Toen hij 45 jaar oud was, had hij het grootste deel van zijn leven al doorgebracht in een verschrikkelijke angst voor sociale interacties. Maar na enkele uren na het in de praktijk brengen van enkele van de vaardigheden die in dit boek worden gepresenteerd, was het ontmoeten van nieuwe mensen niet zo eng. In plaats van te denken aan nieuwe ontmoetingen met angst, kon hij nu met enthousiasme vooruit kijken. Het was geen totaal ander proces, maar op het niveau van neurochemie, beïnvloedde het zijn lichaam volledig anders. De eenvoudigste shift kan diepgaande resultaten hebben. Ongeacht of, u of iemand anders, u 'een sociaal fobisch' label heeft gegeven. Als je aandacht besteedt aan het grotere geheel, zul je vrijwel zeker uitzonderingen op je vermijdingspatroon ontdekken. Er zijn mensen die je ontmoet waarmee je praat onder bepaalde, vrij specifieke voorwaarden. Even zeker zult u merken dat uw manier van denken over deze mensen anders is dan uw mening over vreemden. Zoals we vaak tegen klanten zeggen, geloven 'sociale fobics' zelden dat vreemden vijandig tegenover hen staan. Ze hebben eenvoudigweg geen mentaal model voor de nieuwe mensen die hen aardig vinden en positief reageren. Test dit zelf.