Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Time Magazine: "The Power of (Shyness)" en High Sensitivity We zijn niet altijd verlegen of introvert, maar 'Quiet' beschrijft HSP's
9 november 2018
08:21
Avatar
DRE
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 345
Member Since:
3 november 2017
sp_UserOfflineSmall Offline

 

Time Magazine: "The Power of (Shyness)" en High Sensitivity
We zijn niet altijd verlegen of introvert, maar 'Quiet' beschrijft HSP's
Geplaatst 2 februari 2012

Aan de zeer gevoelige personen van de wereld en hun vrienden: hartelijk gefeliciteerd. In zekere zin hebben we de cover van Time gemaakt. Nee, we zijn niet per se verlegen en niet altijd introvert, maar het boek dat aanleiding gaf tot het artikel, Susan Cain's Quiet: The Power of Introverts in een wereld die niet kan stoppen met praten, gaat eigenlijk meer over HSP's dan sociale introverten, dus we ik kom er weer aan. Misschien is over een jaar of twee de zeer gevoelige persoon de persoon van het jaar!
Het spijt me echter heel erg dat de 30% van de "HSP's" die sociale extraverts zijn, hier niet onder vallen. Zie mijn eerdere bericht over gevoeligheid en introversie. Ja, het Time-artikel is zo'n enorme, enorme stap. We kunnen Susan Cain er zeker voor bedanken. Quiet is een enorm vermakelijk boek, hoewel het, en daarmee het Time-artikel, de regels vervaagt. Haar discussie over 'introversie' is bijna identiek aan wat de standaarddefinitie is geworden van hooggevoelige diepzinnige denkers, die de voorkeur geven aan langzaam verwerken, gevoelig zijn voor stimuli, emotioneel reactief zijn, tijd nodig hebben alleen, enzovoort, allemaal zoals beschreven in de eerste wetenschappelijk paper specifiek over gevoeligheid, gepubliceerd in 1997, waar het systematisch werd onderscheiden van de meest voorkomende wetenschappelijke definities van introversie, die de sociale kant benadrukken.

Cain's Quiet heeft meestal de eigenschap recht, zo niet de naam, en er is zeker een rechtvaardiging voor verwarring gezien de overlap, dat 70% van de HSP's sociale introverten zijn. Ze erkent mooi het werk dat ik en anderen hebben gedaan met betrekking tot gevoeligheid, en verwijst misschien naar mijn gesprekken met haar in haar Notitie van de Auteur, waar ze zegt dat ze met veel mensen heeft gesproken, van wie sommigen bijna elke zin die ik schreef op de hoogte brachten. Ik heb uitgebreid met haar gesproken en alles wat ik toen kende met iedereen gedeeld, en vroeg haar in het proces om introversie en gevoeligheid sterk te verwarren, terwille van alle sociaal extraverte HSP's en eenvoudig vanwege wetenschappelijke nauwkeurigheid. (Om deze redenen heb ik andere auteurs niet geholpen met introversie.) Ik zag echter dat Susan fantastisch bezig was met onderzoeken waar ze over schreef en dat ze het boek toch zou schrijven. Ik dacht dat het beter zou zijn om de juiste informatie daar te hebben over hoge gevoeligheid, hoe het ook werd genoemd.

Het probleem is echt niet van Susan. Ze geeft toe dat ze geen wetenschapper is, maar een cultureel fenomeen bestudeert - hoe mensen denken over degenen die ze introverte mensen noemen. Het probleem zit hem in de manier waarop onderzoekers tot nu toe 'introversie' hebben bekeken en gemeten. Sterker nog, zelfs recente maatregelen van introversie maken het eenvoudig wat een uitgaande extravert niet is, wat feitelijk neerkwam op het definiëren van introversie als 'een gebrek aan positieve emotie'. Dat past zeker niet bij HSP's of die die Susan Cain over het algemeen beschrijft. Welnu, we kunnen allemaal troosten dat er meer onderzoek zal worden gedaan, er zullen meer boeken worden geschreven en het zal uiteindelijk worden rechtgetrokken.

Als een kanttekening, toen ik gevoeligheid begon te bestuderen, dacht ik ook dat het hetzelfde zou zijn als introversie, en als je Carl Jung's oorspronkelijke definitie van introversie gebruikt (zie de vierde alinea), zijn ze hetzelfde concept. Ik heb een wetenschappelijk artikel geschreven over Jung en gevoeligheid die diepgaand ingaat in de relatie tussen introversie en gevoeligheid. Maar nogmaals, wat onderzoekers en het publiek meestal bedoelen met introversie is sociale introversie - niet veel praten, niet graag nieuwe mensen ontmoeten. Dit is een eenvoudige manier om mensen te categoriseren, gebruikmakend van wat u kunt zien. Maar het mist wat er binnenin gebeurt, en daar moest ik me op richten eens ik die vervelende 30% gevoelige mensen vond die zichzelf beschreven als veel praten, van nieuwe mensen houden, veel vrienden hebben en van grote genieten partijen. Maar anders waren ze net als de andere 70% -gevoelig voor pijn, cafeïne en hard geluid; niet van druk houden; gemakkelijk overdreven worden gestimuleerd; enzovoorts. Dus ze hadden ook veel downtime nodig, weg van anderen, in tegenstelling tot de meeste extraverts. Als gevolg hiervan moest ik mijn denkwijze en mijn voorwaarden verfijnen.

Wat we deze eigenschap ook noemen, het meest recente onderzoek suggereert dat de algemene strategie om gevoeliger te zijn wordt bepaald door meerdere genen, en deze bevatten geen namen. Wij wetenschappers creëren de namen - introvert, geremd, verlegen, gevoelig, responsief. Naarmate we meer leren, zullen we nauwkeuriger worden. Voor nu, als je sociaal extravert bent maar toch dingen diep voelt, denk na over de zin van het leven, denk na voordat je handelt, en heb veel rust nodig, wees geduldig. Als je sociaal introvert bent, maar niet speciaal gehinderd door hard geluid, niet erg emotioneel bent en beslissingen vrij gemakkelijk neemt, wees dan alsjeblieft ook geduldig. We zullen het ook goed over u vinden.

 

https://www.psychologytoday.com/us/blog/attending-the-undervalued-self/201202/time-magazine-the-power-shyness-and-high-sensitivity