Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Verzwakking van het vijfde chakra: Spreekangst, kleine zwakke stem, moeite met verwoorden van gevoelens, introversie, verlegenheid, slecht ritmegevoel.
11 oktober 2018
19:27
Avatar
DRE
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 363
Member Since:
3 november 2017
sp_UserOnlineSmall Online

Verzwakking van het vijfde chakra: Spreekangst, kleine zwakke stem, moeite met verwoorden van gevoelens, introversie, verlegenheid, slecht ritmegevoel.

komt uit de tekst:

https://www.yoga-saswitha.nl/wp-content/uploads/2016/04/28_Rein_Croymans_chakra_s_acupunctuur.pdf

 

De keelchakra openen

Er zijn verschillende manieren om de keelchakra in balans te brengen en te kunnen de keelchakra openen. Onderaan geven we enkele methodes die daarbij zullen helpen.

Positieve bevestiging

Ik spreek vrij en met zelfvertrouwen. Het is veilig voor mij om mijn gevoelens uit te drukken en het leven te creëren hoe ik dat wilt. Alles wat ik doe is een uitdrukking van liefde.

Zingen

Zingen is uitstekend om de 5e chakra te openen. Je zingt met de mond en de keel. Om die reden is het één van de beste manieren om de vijfde chakra te helen.

Yoga

De nek rollen is een yoga oefening die heel goed kan helpen tegen hoofdpijn. Ook kan dit echter heel goed helpen om de keelchakra terug open te krijgen en op die manier te helen.

Spreek de waarheid met liefde

Probeer een scherpe tong te vermijden. Wanneer je iemand kwetst kan je dan met schuldgevoelens blijven zitten. Door toch de waarheid te zeggen en daarbij geen mensen te kwetsen kan je een grote vooruitgang boeken. Al is dat voor veel mensen een moeilijke opgave.

Kleur van de keelchakra

blauwe hemel keelchakraImage Enlarger

De kleur van de vijfde chakra is blauw. Door buiten te zitten onder de blauwe hemel met de zon die naar beneden schijnt, is een begin om de 5e chakra te helen.

Kaarsen in de blauwe kleur kunnen ook helpen. Visualiseren dat je omringd wordt met een blauw licht zal voordelig zijn voor de 5e chakra. Het is de kleur van de waarheid, loyaliteit en wijsheid.

Juwelen dragen die de kleur blauw bevatten zijn een fantastische hulp voor de 5e chakra. Dat kan een armband, een halsketting of een ketting aan de enkel zijn.

Kristal therapie

Blauwe Kristal stenen kunnen helpen wanneer de chakra uit balans is geraakt.

Voeding voor de keelchakra

Voeding van hoge kwaliteit zijn goed voor het lichaam. Voor de vijfde, net zoals bij de derde chakra zijn dat vooral soep, saus en vruchtensap of groentensap.

Massage

Wanneer je een nek of schouder massage hebt gehad, voel je altijd beter en ontspannen. Dat kan helpen spanningen te verlichten.

Chakra olie

chakra olie keelchakraImage Enlarger

Ook bij de keelchakra kunnen we specifieke olie gebruiken die zal helpen bij de activatie of het terug in balans brengen van. Wanneer eventuele blokkades optreden kan dit zeer goed helpen.

Dit zal ervoor zorgen dat we beter kunnen communiceren met onze buitenwereld. Vooral wanneer we regelmatig problemen ondervinden om onze gevoelens te uiten naar onze omgeving toe. De angst om anderen te kwetsen zal op een subtiele manier verdwijnen, maar we zullen toch steeds diplomatisch blijven in onze woorden en daarmee geen negatieve invloed hebben op anderen door middel van onze woorden.

De samenstelling van de olie bestaat uit jeneverbes, kamille, mirre en roos. En kan enkel uitwendig gebruikt worden. De olie kan worden aangebracht op de plaats rond de keel. We kunnen die masseren indien we dit wensen. Maar kunnen ook gewoon de olie aanbrengen en meteen daarna een meditatie sessie starten.

tekst komt uit:

https://alcohbata.eu/chakra/keelchakra-openen-vijfde-chakra/