Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Voordelen van verlegen te zijn - Advantages of being shy
4 augustus 2018
21:09
Avatar
DRE
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 302
Member Since:
3 november 2017
sp_UserOfflineSmall Offline
SOCIALE ZIEKTESTOORNISSEN BEHANDELING EN THERAPIE SOCIALE VAARDIGHEDEN

10 goede dingen over verlegen zijn
Hoe verlegen zijn kan soms werken naar uw voordeel
Door Arlin Cuncic | Beoordeeld door Steven Gans, MD
Bijgewerkt 24 april 2018

Er zijn enkele voordelen aan verlegen zijn.
 Verlegenheid kan voordelen hebben. Getty / Ascent / PKS Media Inc.

Mensen die verlegen zijn, leven met veel dezelfde symptomen als degenen met een sociale angststoornis (SAD), maar in mindere mate. De meeste mensen die verlegen zijn, leren zich aan te passen aan hun omgeving en functioneren in een wereld die gedomineerd wordt door meer uitgaande en extraverte typen.

Tegelijkertijd kan het gemakkelijk zijn om op jezelf te gaan als je verlegen bent; het lijkt misschien alsof iedereen het beter sociaal doet dan jij. In tijden als deze is het nuttig om enkele van de voordelen of voordelen van verlegen zijn te overwegen.

Dit zijn misschien niet de dingen die meteen in je opkomen, maar ze zijn waar voor veel verlegen mensen. Deze lijst met 10 goede dingen over verlegen zijn kan ook nuttig zijn als je SAD overwint en nog steeds worstelt met verlegen neigingen.

1. Je bescheidenheid is aantrekkelijk
Veel verlegen mensen zijn bescheiden; je bent de laatste die je prestaties aankondigt of laat de wereld weten wat geweldig is aan jou. Je vermoedt waarschijnlijk minder complimenten of bagatelliseert je positieve eigenschappen. Hoewel te veel bescheidenheid de eigenwaarde kan wegnemen, wordt een gezonde dosis door velen als een aantrekkelijke eigenschap beschouwd.

2. Je denkt voordat je handelt
Als je verlegen bent of sociaal angstig bent, heb je de neiging om te kijken voordat je springt. Deze eigenschap kan nuttig zijn als het gaat om veel beslissingen over het leven. Goed nadenken en plannen voordat je actie onderneemt, zijn belangrijk voor veel van de hindernissen van het leven, waaronder

plannen voor het onverwachte
onnodige risico's vermijden
langetermijndoelen stellen

Steunend op deze theorie, liet een studie uit 2011, waarin het gedrag van menselijke kinderen en dat van apen werd vergeleken, zien dat menselijke kinderen meer gedrag vertoonden in overeenstemming met verlegenheid dan de apen (ze waren minder snel geneigd iets nieuws te benaderen). Dit suggereert dat wij als mensen mogelijk ons ​​vermogen om te leren hebben ontwikkeld voordat we door deze neiging naar verlegenheid zijn gesprongen.

3. U komt dichterbij
Wanneer verlegenheid niet extreem is, kan dit ervoor zorgen dat u meer aanspreekbaar lijkt voor anderen. Verlegenheid en de bescheidenheid en zichzelf wegcijferende aard die daarmee gepaard gaat, bedreigen zelden anderen en kunnen mensen toestaan ​​zich beter bij u te voelen. Met andere woorden, je hebt geen lucht van superioriteit waardoor het moeilijk is om met je te praten.

4. U hebt een kalmerend effect
Verlegen mensen kunnen soms een kalmerend effect hebben op mensen die meer gespannen zijn. Hoewel je als verlegen persoon innerlijke onrust kunt ervaren, is je uiterlijke verschijning er waarschijnlijk één van kalm en stil zijn. Deze kalmte en het vermogen om "niet te reageren" kan een positief effect hebben op de mensen om je heen.

5. Je doet het goed in de positie van menselijke diensten
Werk je in een menselijke dienstverleningspositie? Als dat zo is, en als je verlegen bent, dient je persoonlijkheid je waarschijnlijk goed in termen van een empathische luisteraar zijn; verlegen zijn maakt het makkelijker voor andere mensen om zich voor je open te stellen.

6. U verschijnt betrouwbaarder
Omdat je niet je eigen hoorn laat kloppen en niet de eerste bent om iedereen over je prestaties te vertellen, kunnen anderen je geloofwaardiger en betrouwbaarder vinden. Dit kan je ook een betere leider maken.

7. Je hebt de mogelijkheid om te overwinnen
Als je je hele leven worstelt met verlegenheid, dan weet je wat het betekent om moeilijke gevoelens te bestrijden, te verduren en te overwinnen. Zonder je strijd tegen verlegenheid zou je niet het vermogen hebben ontwikkeld om met de moeilijkheden van het leven om te gaan.

8. Je maakt diepere vriendschappen
De kans is groot dat wanneer je erin slaagt om vriendschappen te sluiten, ze diep en langdurig zijn. Omdat vrienden maken niet gemakkelijk is, kun je meer waarde hechten aan de vrienden die je hebt, en je neiging om praatjes te vermijden, betekent dat je vriendschappen waarschijnlijk niet oppervlakkig zullen zijn.

9. U geniet van eenzaam werk
Veel banen vereisen het vermogen om zich te concentreren en zich te concentreren in een eenzame omgeving; dit is waar sommige verlegen mensen vinden dat ze floreren. Als je niet veel sociale banden hebt, heb je minder onderbrekingen en hoef je minder goed te valideren wat je doet in de ogen van anderen.

10. Je ervaart meer beloningen
Onderzoek toont aan dat de hersenen van verlegen mensen sterker reageren op zowel negatieve als positieve stimuli. Dit betekent dat terwijl je sociale situaties meer bedreigend vindt dan je uitgaande tegenhangers, je positieve situaties misschien ook meer loont. Uw verhoogde gevoeligheid voor beloning kan betekenen dat u meer waarde hecht aan het werken aan doelen.

Een woord van heel goed
Dagelijkse verlegenheid die je er niet van weerhoudt om je doelen te bereiken of deel te nemen aan het leven, kan zijn voordelen hebben. Echter, ernstige verlegenheid of sociale angst die het dagelijks functioneren verstoort, is niet nuttig, en niet iets w

 

https://translate.google.com/#en/nl/https%3A%2F%2Fwww.verywellmind.com%2Fadvantages-of-being-shy-3024704

 

 

WinkWinkWinkWinkWink