Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Zo stop je jezelf minderwaardig te voelen, ik kreeg deze e-mail !
10 september 2019
07:58
Avatar
DRE
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 392
Member Since:
3 november 2017
sp_UserOfflineSmall Offline
Hallo ANDRE,
 
Als er één ding is waar mensen vaak goed in zijn, is het zichzelf vergelijken met anderen. En dit vergelijken resulteert meestal in een gevoel van je minder voelen dan een ander. De ander is in je ogen vaak: mooier, slanker, beter, sneller, succesvoller, creatiever, enzovoort.

En tja, natuurlijk zijn er verschillen tussen jou en anderen. Weet echter dat er een manier is om je snel beter te voelen als je weer eens last hebt van zo'n vergelijkend 'warenonderzoek', dat meestal automatisch in een fractie van een seconde gaat.

Stel jezelf in zo'n geval de vraag: "Oké, op welke manier exact voel ik me minder?" Spits het toe en maak het scherper. Wat is het precies waarin je je minder voelt dan die ander? Als je algemeen denkt, zonder precies te zijn, dan is de emotie vaak hoger dan wanneer je heel nauwkeurig kunt aangeven waarover het gaat. Hoe preciezer je bent, hoe minder de emotie.

Er zijn ongeveer 7 miljard mensen op deze wereld (de laatste keer dat ik ze geteld heb... 😉 ) en wat voor type persoon vind jij meer dan jezelf? Waar kijk jij tegenop? Rijke mensen? Mensen die er goed uitzien? Hoog opgeleide mensen? Mensen waarvan je het idee hebt dat ze het gemaakt hebben? Ha! De meeste mensen op deze wereld hebben of zijn dat niet.

Word daarna nóg specifieker en gebruik namen: "Eigenlijk is het zo dat ik mij minder voel dan 'Henny', die verderop woont".

Waarom? In welk specifiek opzicht is Henny beter dan jij?

Dus van 'je minder voelen' zijn we gegaan via 'je minder voelen bij bepaalde types' naar 'je minder voelen dan Henny die verderop woont'.

Nu je al een stuk specifieker bent stel je jezelf de vraag op welke manieren Henny NIET meer is dan jij. Is Henny net zo vriendelijk? Net zo meelevend als jij? Heeft Henny net zoveel levenservaring? Compassie? Emotionele Intelligentie?

Geloof me dat Henny, of wie dan ook, ook eigen problemen en issues heeft, alleen mogelijk op andere gebieden.

Door deze 'oefening' te doen krijg je alles weer in perspectief en zul je je snel realiseren dat je helemaal niet minder bent dan anderen, hoogstens anders. En dat laatste is logisch en goed, want iedereen is uniek. Ook jij, ANDRE!

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Hartelijke groeten,
Michel Lejeune

michel@trancewerk.nl
http://www.trancewerk.nl

 

Copyright © 2015 Innerworld Creation Inc., Trancewerk valt onder verantwoordelijkheid van Innerworld Creation Inc. Alle rechten voorbehouden.

Je bent op deze lijst aangemeld doordat je je in het verleden hebt opgegeven voor de Trancewerk nieuwsbrief of doordat je een Trancewerk product gedownload hebt. Voeg info@trancewerk.nl toe aan je adresboek om de bezorging van onze nieuwsbrief zeker te stellen. Heb je geen interesse meer in interessante aanbiedingen, kortingscodes en informatie over hypnose, klik dan hier om je af te melden of klik hier om je gegevens aan te passen.

Stuur deze nieuwsbrief door aan een vriend of kennis door hier te klikken.

Onze gegevens:
Innerworld Creation Inc. (Trancewerk)
Business Reg. Nr.: 160638B
Contact: info@trancewerk.nl