Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
[BOEK] Stop met aardig zijn - Thomas D' ansembourg
14 februari 2010
13:09
Avatar
Guest
Guests

titel is okey denk meer dat het er ook om gaat om 'nee' te durven zeggen iets wat voor mij best moeilijk is :-X altijd maar meedoen wat andere willen.

24 augustus 2009
10:59
Avatar
Satyarupa
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 770
Member Since:
1 juni 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Misschien valt dit boek hier ook onder:

Waarom niet iedereen mij leuk hoeft te vinden: de mythe van de lovejunk

Omschrijving
Er zijn mensen, zelfs veel meer dan je zou denken, die voortdurend de waardering, vriendschap, liefde en aandacht van anderen nodig hebben. De grootste zorg van zo'n `lovejunk' is dat niet iedereen hem fantastisch vindt. Hij raakt van slag en vaak zelfs in paniek als anderen hem niet de beste, mooiste, liefste, aardigste, behulpzaamste en allerleukste vinden. Als iemand hem niet groet, denkt hij dat hij iets fouts gedaan heeft en dat het dus voor altijd en eeuwig mis is tussen hem en die ander. Waarom niet iedereen mij leuk hoeft te vinden, helpt je uit die vicieuze gedragscirkel te komen. Je leert inzien dat het een absurde eis is dat iedereen je leuk en aardig moet vinden. En dat je een heel prettig leven kunt hebben als je deze irrationele gedachte kwijt bent. Dit boek leert je af te kicken van een te grote behoefte aan liefde en meer te vertrouwen op je eigenwaarde.

Recensie
Liefdesverslaving is de behoefte om het de ander naar de zin te maken en zo aandacht, liefde en waardering te kopen. De schrijver vergelijkt de behoefte aan waardering en liefde met een verslaving aan alcohol of drugs. Bij de uitleg trekt hij hiermee parallellen hoe de lovejunk van zijn verslaving af kan komen. Onzekerheid en een matig zelfbeeld vergroten de behoefte aan waardering en bevestiging. Voorheen heette dat 'weinig assertief'; deze auteur noemt deze mensen lovejunks. Om de regie over het eigen leven te houden, ontwikkelen deze 'lovejunks' eigen wetten en cirkelredeneringen zoals: als ik geen aandacht geef dan ben ik niet aardig. Als ik niet aardig ben, hoor ik er niet meer bij en dat is verschrikkelijk. De auteur gebruikt veel voorbeelden als illustratie waarbij hij uitersten tegenover elkaar zet. Het boek blijft hierdoor vrij aan de oppervlakte, een echte analyse maakt de schrijver niet. In het voorwoord geeft de auteur aan dat zijn boekje gebaseerd is op de RET-theorie (Rationeel Emotieve Therapie); dit komt niet terug, ook de theorie en aanpak vanuit de RET worden niet behandeld. De tips die achterin staan om de lovejunk te temmen, zijn mager. De auteur is trainer, coach en bedrijfsadviseur.
A. DE VOR

Bron: Bruna

3 oktober 2007
13:33
Avatar
Guest
Guests

Wat meer zeggen wat je denkt en voelt kan ik zeker aanraden, want je maakt daardoor de deur open naar een ander.
Maar ik vind de titel van het boek niet zo geslaagd. Ik mag graag aardige mensen, en nu lijkt het alsof aardig niet goed is. Je kunt best duidelijk zeggen wat je vindt zonder meteen onaardig te worden.
Aardig en bescheiden is best cool.

22 juli 2007
19:24
Avatar
Guest
Guests

En wat vond

je er zelf van ?

22 juli 2007
16:46
Avatar
Guest
Guests

Hoi!
Dit boek gaat over (geweldloze) communicatie.
Groetjes van Chi.

beschrijving:
Waarom doen we ons vaak zo anders voor dan we zijn? Meestal zo aardig en vriendelijk? Waarom doen we steeds ons best om alles zo te doen als we denken dat er van ons verwacht wordt?
Volgens Thomas `d Asembourg, auteur van het boek `houd op met aardig zijn` maakt dit ons ongelukkig. We geven niet aan wat we voelen of nodig hebben en krijgen dus ook niet wat we willen. Zo spelen we een rol en houden we onszelf een masker voor waarmee we onszelf en onze omgeving misleiden. Het boek geeft een handreiking om de vizieuze cirkel - veroorzaakt door dit gedrag - te doorbreken. We kunnen meer afgaan op onze eigen gevoelens en behoeften. Het is voor onszelf, en ook voor onze partner, vrienden en familie beter als we duidelijk zijn: zeggen wat we denken, voelen en nodig hebben.
De auteur laat stap voor stap zien hoe we dit kunnen aanpakken. Hij gaat met humor te werk en geeft veel voorbeelden.