Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
[BOEK] Uit je hoofd, in het leven - Steven C. Hayes
3 november 2008
17:16
Avatar
Guest
Guests

Bedankt voor de tip! :)
Goed dat er zo'n boek is om positiever te leren denken. Op de verschillende sites van boekhandels zoals bol.com staan goede recensies over dit boek, dus lijkt me zeer de moeite waard om het te lezen.

3 november 2008
11:32
Avatar
Satyarupa
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 770
Member Since:
1 juni 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Een boek dat wellicht interessant is voor mensen die zich met mindfulness willen bezig houden en moe zijn om de hele tijd tegen verlegenheid/onzekerheid te vechten. Of voor iedereen die zich in de materie wil verdiepen.
Ik heb het zelf nog niet uitgelezen, maar het heeft me weer meer inzicht gegeven en helpt me om mijn leven te accepteren zoals het nu voor me is.

Uit je hoofd, in het leven: een werkboek voor een waardevol leven met mindfulness en Acceptatie en Commitment Therapie (Steven C. Hayes met Spencer Smith)

Flaptekst op het boek voor een indruk:

Ga van lijden naar levenslust en staak de strijd tegen pijn

"Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) is een nieuwe vorm van psychotherapie met een frisse kijk op de manier waarop we lijden - of juist geestelijk gezond zijn. Het beschouwt pijn en leed als normale, onlosmakelijke onderdelen van het menszijn. Juist het vermijden of onderdrukken van pijnlijke ervaringen veroorzaken lijden. Wacht niet met leven tot je de innerlijke strijd met jezelf gewonnen hebt, maar leef nu - voluit, met je verleden, met je herinneringen, met je angsten en met je verdriet.

ACT is bewezen werkzaam bij psychische stoornissen als angst, depressie of paniek. Als je worstelt met dit soort problemen, zal dit boek je helpen. Het is meer dan een zelfhulpboek: het biedt een revolutionaire aanpak voor een leven dat de moeite waard is. Stap voor stap legt het uit hoe mindfulness en acceptatie je kunnen helpen om depressie, angst of paniek te overwinnen, emotionele pijn te transformeren en jezelf te bevrijden van negatief denken en zelfkritiek. Ofwel:

  • leer waarom de aard van de menselijke taal lijden kan veroorzaken
  • vermijd het vermijden
  • koester de bereidheid om pijnlijke ervaringen te accepteren
  • oefen in mindfulness-technieken om het moment zelf bewust te beleven
  • ontdek wat je werkelijk waardevol vindt
  • committeer je aan acties die passen bij je waarden

Steven C. Hayes is hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Nevada in Reno. Spencer Smith is schrijver en redacteur"