Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Het Muziek Topic
3 oktober 2009
19:37
Avatar
remco
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 579
Member Since:
4 mei 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik herken dat ook wel Sipke. Ik heb dat met een paar nummers. U2 - Beautifull day, Genisis - That's all, Coldplay met Talk. En ik heb ook mijn negatieve nummertjes:P Creep van Radiohead en Mama van Genesis. En het is een selectie van 25 liedjes momenteel die ik veelal afspeel.

3 oktober 2009
17:31
Avatar
Guest
Guests

Soms heb ik van die periodes waarin ik zin heb om steeds naar dezelfde liedjes te luisteren. Zoals nu bijvoorbeeld. Nu de herfst begint vind ik het heerlijk om elke dag naar het liedje The End van The Doors te luisteren. Het is wel een depressief nummer, maar ik vind het heerlijk om naar te luisteren. Hebben jullie ook van die momenten waarop je zin krijgt om steeds naar hetzelfde liedje(s) te luisteren?

21 maart 2009
20:45
Avatar
Guest
Guests

er is ook een muziekdvd uit van leave's eyes, genaamd '' we came with the northern winds'' mooi, ik heb het gedownload, maar ik wil mettertijd wel het origineel kopen. maar dat geldt ook voor diverse cd's die ik ken via internet. ik laatst een paar cd's van tristania binnengekregen, en er komt er nog een van theatres des vampires. het budget laat helaas niet toe dat je alles achter elkaar kunt binnenhalen . maar ik wil van mijn favoriete artiesten nu wel eens de cd's in het echt hebben. dat is toch het mooiste, en ik gun het ze ook. ( je moet er alleen wel de centen voor hebben, en de cd's zijn in nederland wel erg duur.)

21 maart 2009
11:16
Avatar
Guest
Guests

ja ze is een nieuwe band begonnen,maar deze cd is een solo project,akoestisch met een aantal gastoptredens,oa sharon van within temptation...de cd heeft me ontzettend geraakt..erg mooi!!!

20 maart 2009
18:17
Avatar
Guest
Guests

Volgens mij is ze een of ander nieuwe band begonnen Aqua d'Annique of zoiets ?

Ik heb gisteravond de nieuwe CD van Gazpacho besteld, Tick Tock. Noorse Progrock met een hoofdletter P ;).

20 maart 2009
12:00
Avatar
Guest
Guests

anneke is toch weg bij de gathering? een solo album?

19 maart 2009
16:48
Avatar
Guest
Guests

nog een geweldige tip...de cd pure air van anneke van giersbergen (the gathering) erg mooi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kippenvel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!heel ontroerend

10 maart 2009
22:47
Avatar
Guest
Guests

Ik luister iedere dag naar muziek. Als ik een keertje in een rotbui ben, word ik al snel vrolijker door goede muziek.
Allerlei soorten (klassiek niet) vind ik wel goed. Meestal zoek ik op youtube iets uit.

5 maart 2009
21:29
Avatar
Guest
Guests

ja, nymphetamine is zo'n beetje het mooiste nummer van cradle of filth. ook daar hou ik van, zei het zeker niet alles. sommige nummers hebben een goede melodie, anderen zijn niet om aan te horen. en zijn stemgeluid...het ligt eraan, in sommige nummers klinkt het, maar soms wordt het ook te veel geschreeuw. de laatste cd's is zijn zangkwaliteit wel toegenomen, vind ik.

5 maart 2009
17:11
Avatar
Guest
Guests

jep leave's eyes ken ik zeker,heb de cd's en ook de solo cd van liv kristine...
en ook wat nummers van theatre of tragedy...
en moet zeggen ik vond het nummer nymphetamine van liv kristine met cradle of filth ook geweldig!
mooie stem.....
ook zij zingt een gastnummer op de cd van delain...is ook erg mooi!

4 maart 2009
21:29
Avatar
Guest
Guests

n, r ik maaik weet niet precies waarom tarja er uit gezet is. ik heb wel geruchten gehoord /gelezen, maar wat daar nou van waar is...dat dat na end of a era is gebeurd wist ik wel, en ik heb wel eens zo'n brief op internet gezievond het niet passend om dat te gaan lezen. dat zijn uiteindelijk toch persoonlijke kwesties en ik denk niet dat ze zouden willen dat iedereen dat maar ff gaat lezen. nou ja... ze is er niet meer bij (snik) dat het eerste nummer van haar solo album '' i walk alone'' heet heeft ook vast wel met een verwerkingsproces te maken.

end of a era is trouwens wel erg goed. het hoogtepunt vond ik zelf creek mary's blood met die echte authentieke indiaan erbij. vochtige wangen...phantom of the opera is trouwens door meedere metal/ gothic bands gecoverd zoals jullie misschien wel weten, maar nooit zo mooi als bij nightwish.

wat ik de laatste tijd ook steeds beter begin te vinden is leaves eyes. er komt binnenkort een muziekdvd met cd van uit. die wil ik zeker hebben, maar alles op zijn tijd, ik ben al een poos bezig de originele cd's aan te schaffen van diverse bands die ik via internet/downloaden heb leren kennen.

zangeres liv christine zat trouwens vroeger bij theatre of tragedy, een andere favoriet van mij. heel anders dan leaves eyes, veel donkerder, het oudere werk dan. ik weet niet of jullie het kennen, maar ik kan het zeker aanbevelen.

4 maart 2009
15:04
Avatar
Guest
Guests

nou je noemt ook bijna al mijn favoriete nummers op haha,ook ik vind de cd century child de mooiste...was ook de eerste cd die ik kocht
en de solo cd van Tarja vind ik ook super en dan ook met name boy and the ghost...kippenvel!!!!!
ik vind haar cd ook veel mooier dan de nieuwe nightwish...nightwish was toch vooral altijd de stem van tarja voor mij,dat is wat me in ze aansprak,niet zozeer de teksten,al vond ik ook wel de muziek erg mooi...
de nieuwe nightwish cd vind ik vooral sahara en poet and the pendulum wel mooi,maar kan het niet helpen om me af te vragen hoe die hadden geklonken met tarja....
en het nummer bye bye beautiful vind ik erg laag bij de grond...
ook de manier waarop ze haar uit de band hebben gezet vind ik belachelijk...
om die reden heeft de dvd van end of an era ook iets bitterzoets.....je weet dat ze daarna die brief kreeg.....maakt het raar om naar te kijken,maar ook wel weer geweldig,vooral die uitvoering van phantom of the opera is echt GEWELDIG,die hoge noten aan het eind..kippenvel!!
ja dat autumn een nieuwe zangeres had wist ik al,en inderdaad jammer dat nienke eruit is,haar stem bezorgde me ook vaak kippenvel...de nieuwe ben ik aan het downloaden maar dat gaat nog niet zo snel....dus ik kan nog niet oordelen.....

4 maart 2009
12:40
Avatar
Guest
Guests

Ik vind Gethsemane zo rakend ik weet niet waarom, maar het geeft me een bepaalde boost. En van de nieuwe stijl vind ik Amaranth ook erg mooi. Maar de nieuwe stijl is veel meer opgewekt en populairdere muziek. Vond het oude toch mooier, met die opera stem van Tarja en klassieke instrumenten.

3 maart 2009
20:23
Avatar
Guest
Guests

ik kan niet 1 nummer opnoemen als absolute favoriet. daarvoor zijn er te veel die ik goed vindt. als selectie zou ik zeggen:sleeping sun, the carpenter, phantom of the opera, creek mary's blood, two for tragedy, swanheart en ehhhh....moeilijk!( wel allemaal ballads , he)hun beste album vind ik Century's child.

het laatste solo album van tarja vind ik ook erg mooi, met name de nummers the reign en boy and the ghost. wat dat betreft klopt ze de nieuwe nightwish ruimschoots.(vind ik)

ik zag vandaag trouwens tot mijn verrassing dat autumn OOK al weer een nieuwe zangeres heeft. op my space staat hun nieuwe album. ik moet zeggen, die klonk goed, en die nieuwe zangeres heeft kwaliteit. maar toch vind ik het jammer dat nienke er nu uit is. geen conflicten of zo, ze heeft er kennelijk voor gekozen om een ander muzikaal pad te gaan volgen.

zucht....

3 maart 2009
15:40
Avatar
Guest
Guests

ja daar ben ik het ook wel mee eens alhoewel ik de laatste albums van within temptation juist mooier vind als de eerste 2...omdat daarop Sharon meer aanwezig is,haar stem meer tot zijn recht komt vind ik...en nummers zoals Angels en Jillian zijn misschien wat meer mainstream maar vind ik toch schitterend....ik vind het overigens wel mooier als Sharon de hoogte in gaat als dat ze wat normaler zingt zoals op stand my ground...
wat is jouw favoriete nummer van nightwish? ben ik wel erg nieuwsgierig naar.....

3 maart 2009
14:41
Avatar
Guest
Guests

ja , nightwish was met tarja zeker beter, maar ik ken meer bands waarvan de zangeres is gestopt en waarvoor iemand in de plaats is gekomen die, alhoewel ze een goede stem mag hebben, niet haar voorgansters ook maar benadert. ik ben dan ook vooral een liefhebber van de bands met het originele stemgeluid. van diverse dans zoals epica, after forever, en within temptation vond ik vooral de eerste 1 of 2 cd's goed.( nu heb ik het over de muziekstijl) maardaarna krijgen ze een stijlverandering die ik niet altijd kan waarderen. maar goed , artiesten willen verandering, ontwikkeling, dat begrijp ik, het resultaat kan je bevallen of tegenvallen. maar persoonlijk vind ik het jammer als het originele, melancholieke, duistere, geluid wordt vervangen door een moderner klinkend algemener iets....

3 maart 2009
11:08
Avatar
Guest
Guests

grappig,al mijn favoriete bands komen in 1 keer langs...
ben enorme fan van nightwish,al moet ik zeggen dat ik ze met Tarja wel beter vond,en van the gathering,autumn,lacuna coil
en dan ook nog van epica en within temptation,maar ook kamelot al houd ik ook meer van de bands met een vrouwelijke stem....
delain heeft ook goede nummers,after forever...
echt mijn genre....

13 februari 2009
22:29
Avatar
Guest
Guests

o, ik ben al 3 keer op de elf fantasy fair geweest met familie, maar ik merk dat ik mij in een mensenmassa vrijwel automatisch afsluit, ongeacht of die mensen dingen met mij gemeen hebben of niet. ook op muziekoptredens. daarom ga ik ook niet naar grote festivals toe, want dat is mij veel te massaal.(wel leuk om op dvd/ you tube e.d. te zien/horen.)

het hoeft ook niet perse metal te zijn. als het symphonische en melancholische/duistere er maar in zit. dat is ook waarom die metalfans op dat gebeuren komen waar je het over had (ben de naam even kwijt) er zijn trouwens genoeg metalbands met gothic/folk invloeden, dus het zoekt elkaar toch op. nog bedankt voor die bandnamen, ik zal er eens naar luisteren.

tja, die meisjes. ze zoeken naar een identiteit, heks of wat dan ook. dat wil niet zeggen dat ik ze daarom niet leuk vindt, ik heb liever hun dan de geijkte hiphop/r&B gasten. maar het geestelijke verschil is te groot. zij willen zo graag gothic of metal of rock zijn, ergens bij horen, terwijl ik gewoon van de muziek houd, en mij niet zo nodig met een subcultuur hoef te identificeren.alhoewel ik moet toegeven dat ik die gothic look soms wel heel mooi vindt.

12 februari 2009
21:49
Avatar
Guest
Guests

Ohh ja dat soort muziek ken ik wel. Ik luister ook graag Nightwish en Lacuna Coil, maar ik been geen metal fan. Ik vind gewoon het symfonische zo mooi, de combi van klassieke instrumenten met gitaren en drums.
En inderdaad het zijn heel veel 16 jarige meisjes die er naar luisteren omdat ze denken dat ze een heks zijn ofzo, ik noem ze fluffbunnies, omdat het enige wat ze willen opvallen is. Misschien moet je dan toch eens naar een festival op dat gebied gaan, er zijn er echt ook wel die ouder zijn.

Wat jij misschien ook leuk vind, maar wat misschien meer naar je oude roots terug gaat, is een gothic fantasy beurs, zoals Castlefest, wat in principe dan wel een pagan folk feest is, maar ook ontzettend populair bij (gothic) metal fans die van oa Nightwish houden (vraag me niet waarom ze dan naar Castlefest gaan, want behalve een gothic en fantasy markt is er echt niks metal te vinden. Waarschijnlijk is het de hoge verslavingsfactor die Castlefest heeft. Daarnaast heb je Nox Obscura en Mystic Fair nog die wel meer de metal kant opgaan.

Succes

12 februari 2009
20:43
Avatar
Guest
Guests

muziek is voor mij zeker heel belangrijk, alhoewel ik het niet de hele dag wil horen. perioden van stilte/rust em muziek moeten elkaar afwisselen. vroeger luisterde ik voornamelijk rock en folk, tegenwoordig zit ik echt in metalmuziek, meestal wel van het melodieuze soort, vaak met een zangeres, zoals nightwish, lacuna coil, the gathering, autumn, en zo kan ik nog even door gaan, maar ik weet niet of de meeste mensen hier dat kennen.

wat wel balen is, is dat de meeste met deze muzieksmaak over het algemeen behoorlijk jong zijn. ik zou het wel leuk vinden als ik wat vrienden/ kennissen had van mijn leeftijd om naar bepaalde optredens toe te gaan. ik ga evengoed soms wel, alleen of soms met iemand, zoals een maatje van het mentorproject. maar met een groepje gelijkgestemden zou het toch een stuk leuker zijn, denk ik.

laatst een hyves account aangemaakt en en lid geworden van o.a. de hyve " metalchicks" dus metalgroepen met (ook)zangeressen. daar hoopte ik wat leeftijdgenoten uit de omgeving te vinden om misschien mee weg te kunnen gaan. maar het zijn bijna allemaal schoolmeisjes....zucht.

No permission to create posts