Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
In hoeverre heeft internet jullie leven verrijkt?
21 oktober 2008
10:05
Avatar
Satyarupa
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 770
Member Since:
1 juni 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik heb een beetje hetzelfde zoals hierboven.
Voordat we Internet thuis hadden, schreef ik wel al brieven met mensen over de hele wereld. E-mail maakt dat een stuk makkelijker (en goedkoper).
En inderdaad, kun je van alles op Internet vinden, hoewel de gemiddelde gebruiker toch maar zo'n 10% zal vinden.

rik said:

Ben wel benieuwd in hoeverre internet jullie leven heeft verrijkt, wat zou je nu niet weten of welke problemen zou je ondervinden als er helemaal geen internet was?

Ik denk dat ik zonder Internet veel minder contacten zou hebben gehad. Zonder Internet zou ik waarschijnlijk nooit naar Portugal zijn geweest om daar iemand op te zoeken en wat van de cultuur mee te krijgen. :)
Ik denk ook dat Internet het me makkelijker maakt om ergens naar toe te gaan, omdat je je hele route kan uitplannen bij wijze van spreken. Dat is voor mij toch (nog steeds) belangrijk.
De informatieve kennis komt voor een deel van Internet, maar ik lees ook best veel (bepaalde periodes), uit (geleende) boeken.
En ik denk inderdaad ook dat ik minder onzeker ben op Internet.

18 april 2008
15:13
Avatar
Guest
Guests

idem

18 april 2008
14:17
Avatar
Guest
Guests

te lui om een heel verhaal op te hangen, maar staat ook achter de reacties die hierboven staan ;D

Gr Knuffel

18 april 2008
14:06
Avatar
Guest
Guests

Pfft. Het is lastig om te bedenken hoe je leven eruit zou zien zonder iets dat al vrij lang bestaat. Zeker, zoals al gezegd was, als je bedenkt hoe anders de dingen al zouden zijn als je iet die ene broodkruimel op de grond had laten vallen, of iets anders onbenulligs.

Maar goed. Hoewel ik soms net iets teveel op internet rondneus, denk ik dat het voornamelijk een positieve invloed heeft gehad. Ik heb toch via internet een behoorlijk aantal mensen leren kennen die ik anders waarschijnlijk niet tegen het lijf was gelopen! 😀 😀 En ook is het een stuk makkelijker om contact te houden met mensen die wat verder weg wonen. Ik heb familie in amerika, twee vriendinnen van me zitten op dit moment in het buitenland, en twee vrienden die nu nog hier rondwandelen, denken erover om volgend jaar in een ander land te gaan studeren. Mijn telefoonrekening is het internet zeer dankbaar 😉
En het is echt heel makkelijk om even iets te googlen voor m'n studie of werk of gewoon voor de lol.

Qua negativiteit weet ik het niet helemaal zeker. Het is makkelijk om verslaafd te raken en een hele hoop tijd te verdoen (waar ik ook vrij goed in ben 😀 ) maar aan de andere kant.. als het niet het internet was, zou het wel weer iets anders zijn.

Lalala. Dat was een beetje lang. 😀

18 april 2008
12:47
Avatar
Guest
Guests

Nee, tis inderdaad niet meer weg te denken.
Voor mezelf zou t beteken dat ik helemaal geen contact meer had, op 1 of 2 enkelingen na dan sinds ik op t moment thuis zit, dus voor mij heeft het wel voordeel gehad en nog steeds.
En qua informatiebron...de bieb zou het gedeeltelijk wel kunnen vervangen, maar het internet is zo uitgebreid.
Maar moet wel zegge dat ik een heel tijd geleden erg verslaafd eraan was, kroop ook steeds meer trug door het vervelende gedoe op school, wat uiteindelijk resulteerde in het hebben van geen leven, en heeft natuurlijk ook negatieve gevolgen gehad met bepaalde vaardigheden.
Klinkt misschien wat zielig maar ik zou op het moment niet zonder kunnen :-[

18 april 2008
05:21
Avatar
Guest
Guests

Internet is een verrijking, maar bij sommigen is er ook het gevaar voor een verslaving. Omdat je nu bepaalde dingen niet meer MOET doen, zoals naar een winkel gaan voor informatie, bellen, personen aanspreken. In dat opzicht is het een tekortschieting. Via internet leer je hele andere sociale vaardigheden, maar nooit de persoonlijke vaardigheden.

Maar inderdaad mijn leven had heel anders geweest zonder internet. Maar iedere seconde en/of keuze kan je leven een andere kant op sturen. Je had ook in een arm land geboren kunnen worden, zonder luxe of juist in een miljardairs gezin. Zelfs als je 1 minuut later je bed uit was gekomen had je leven anders gelopen.
Als informatiebron kan een bibliotheek er niet tegen op. Veel van mijn wijsheden (klinkt lekker arrogant) heb ik te danken aan internet en had ik nooit gehad met uitsluitend de bibliotheek tot beschikking.

17 april 2008
22:35
Avatar
Guest
Guests

poeh, internet is niet meer weg te denken.. :-[
Dan zou ik naar de bieb moeten voor informatie..
Had ik geen contact meer met mijn zus.. :(
had ik niet zo veel contacten kunnen onderhouden (ik ben niet iemand die de deur uit gaat en even bij een vriendin langs gaat..)
ik denk dat ik ook minder contacten had.. heb toch goede band op gedaan via internet met een aantal mensen..
Kon ik niet met andere mensen praten over de dingen.. via de computer praat je toch makkelijker over je problemen..

toch geloof ik dat ik zonder internet misschien wel iets minder verlegen was, omdat je dan geen 'vlucht mogelijkheid' hebt om het in het rechte gezicht iets te zeggen..

Maar zonder internet was ik misschien een betere drummer (A) dan had ik daar tenminste wel wat meer tijd voor..
geen verslaving meer 😛

17 april 2008
22:07
Avatar
rik
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 1178
Member Since:
19 november 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Ben wel benieuwd in hoeverre internet jullie leven heeft verrijkt, wat zou je nu niet weten of welke problemen zou je ondervinden als er helemaal geen internet was?

Zelf zou ik denk ik verlegener zijn, door op forums te posten en msn heb ik toch voor een gedeelte een stukje van m'n verlegenheid overwonnen. Mede dankzij VVM, waardoor ik toch met uitstapjes mee kon gaan. Anders zou dit nooit zijn gebeurt vrees ik.

Zou ik niet zoveel weten op het gebied van fitness, het forum waar ik op zit is daar wel heel handig voor.

Zou ik niet zoveel weten over computers, of als er een probleem met mn pc is dat ik het dan niet zelf op kan lossen.

en zo zullen er vast nog veel meer dingen zijn.