Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Oproep deelname onderzoek Alcoholgebruik in het dagelijkse leven
28 november 2017
12:37
Avatar
mvschoon
Moderator
Members

Moderators

VVM leden

kaderleden
Forum Posts: 133
Member Since:
10 mei 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Dag, 

 

Via deze weg stel ik me graag aan je voor:

 

Mijn naam is Anne Marie van der Kolk en ik studeer Psychologie aan de Open Universiteit. Sinds enige tijd ben ik bezig met het laatste onderdeel van mijn studie, de masterscriptie. Het onderwerp van mijn onderzoek is ‘alcoholgebruik in het dagelijks leven’. Dit is onderdeel van een groter wetenschappelijk onderzoek dat wordt uitgevoerd aan de Open Universiteit. Doel van het onderzoek is te weten waarom sommige mensen meer drinken dan anderen. Informatie uit dit onderzoek kan worden gebruikt om interventieprogramma’s te verbeteren voor mensen die hulp zoeken voor hun alcoholgebruik. Nu zoek ik in brede kring mensen die willen deelnemen aan mijn onderzoek. In het onderzoek naar alcohol in het dagelijks leven wordt onder meer ook gekeken naar persoonlijkheidskenmerken zoals verlegenheid/sociale angst en naar motieven om wel of niet te drinken. 

Mensen die zichzelf verlegen of sociaal angstig vinden zouden met hun deelname aan mijn onderzoek, de wetenschappelijke kennis met betrekking tot alcoholgebruik - ook door sociaal angstige mensen - vooruit helpen. Ik hoop natuurlijk dat je na lezing van deze informatie besluit mee te doen!

 

Deelname aan het onderzoek gaat via een app op je mobiel. Het onderzoek neemt in totaal 16 dagen in beslag.

 

Wat houdt het onderzoek in?

 

  • Op de eerste dag van het onderzoek krijg je een vragenlijst met algemene vragen (duur: 10 min).
  • Daarna krijg je gedurende 14 dagen 4x per dag tussen 9.30 uur en de tijd waarop je naar bed gaat een vragenlijstje (duur: paar minuten). Drie vragenlijsten komen binnen via een melding en de laatste vragenlijst, vlak voordat je gaat slapen, moet je zelf in de app opstarten.
  • Op de laatste dag krijg je nog een aantal vragen over wat je van het onderzoek vond (duur: paar minuten).

 

Wie kan deelnemen aan het onderzoek? Je kunt deelnemen als je voldoet aan de volgende 3 voorwaarden:

 

  • Je drinkt ten minste 1 glas alcohol per week of vaker. Voor het onderzoek is het van belang dat er zowel mensen die weinig drinken meedoen als mensen die stevig drinken.
  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je bent geen full time scholier/student. Het onderzoek wordt namelijk uitgevoerd onder niet-studenten.

 

Daarnaast is het belangrijk dat je gedurende de onderzoeksperiode je mobiel altijd bij je hebt - behalve 's nachts -  met het geluid aan. Anders hoor je de meldingen van de app namelijk niet als er een vragenlijst voor je klaar staat. Je krijgt overigens wel herinneringsmeldingen mocht je vergeten zijn een vragenlijst in te vullen. Elke avond om 21.45 uur krijg je een melding om je eraan te herinneren dat je de laatst vragenlijst van die dag kunt opstarten.

 

Ik ben vóór, tijdens en na het onderzoek via de mail of mobiel bereikbaar voor vragen. Het spreekt vanzelf dat deelname aan het onderzoek vrijwillig is, dat je nergens aan gebonden bent, dat je kunt stoppen met het onderzoek als je dat zou willen, dat jouw gegevens anoniem worden verwerkt en op geen enkele manier tot jouw persoon te herleiden zijn. Alle ethische codes voor goede wetenschapsbeoefening zijn van toepassing op dit onderzoek. 

 

Deelnemers aan het onderzoek krijgen meer informatie van mij voordat het onderzoek begint, bv over de app die je moet downloaden etc. Ik verwacht dat het onderzoek in januari/februari 2018 van start gaat.

 

Als je graag meedoet - en dat hoop ik natuurlijk van harte - om zo de kennis met betrekking tot alcoholgebruik in het dagelijks leven te vergroten, kun je dat aan mij kenbaar maken. Stuur dan een mail naar infoalcoholonderzoek@gmail.com en je ontvangt z.s.m. bericht. Heel hartelijk dank in elk geval dat je de moeite hebt genomen deze informatie te lezen! 

 

Vriendelijke groet, Anne Marie van der Kolk

 

Mijn contactgegevens:

 

Email: infoalcoholonderzoek@gmail.com

Mobiel: 06-301 53 260