Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Alcohol
20 augustus 2015
06:27
Avatar
rik
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 1178
Member Since:
19 november 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Alcohol heeft mij wel geholpen om bepaalde drempels te overkomen en angst te doorbreken in zeer moeilijke situaties toen te overkomen. Maar de Alcohol heeft zich ook tegen me gekeerd.

Alcohol werkt op vele receptoren in je hersens. Dopamine verhogend (prettig, fijn, euforisch), Gaba (angst dempend), endorphine (pijn reductie).  Een cocktail van verscheidene medicatie(benzodiazepines,opiaten, ritalin (amfetamine vergelijkbare structuur) oftewel drugs.  Dat alcohol nog steeds wordt gescheiden van drugs is mij nog steeds een raadsel. Het is 1 van de meest schadelijke drugs die er zijn.  Een (top)sporter die in het weekend wat weg drinkt vinden we aanvaardbaar, maar als diegene een lijntje speed of cocaïne een keertje gebruikt is het onaanvaardbaar. Maar het komt in principe op hetzelfde neer.

Moeder natuur heeft ons zelfs voorzien van Cannabis, Paddenstoelen, vruchten waar je dronken van kunt worden.

Uitbundig, spraakzaam  is het beeld wat wordt geschept dat dat het juiste is.  Door de maatschappij om je heen, de media.  Je moet zo en zo zijn anders hoor je er niet bij (school). Vrouwen die modebladen bekijken denken dat die modellen(fotoshop) de werkelijkheid is van schoonheid en willen ook zo zijn.  

Je gaat geloven dat als je niet zo bent je minder bent. En doordat je dat geloofd geeft dat meer druk en wordt je nog meer angstig om je te uiten.

 Maar later (in mijn geval) besef je dat je juist uniek bent en je je niet meer laat meeslepen door de massa.  Dan bedoel ik het kuddegedrag van mensen als iets in de mode is gelijk ieder mee doet (denk aan de zwarte montuur brilletjes of een baardje laten staan).

Er zijn mensen die niet zo geconditioneerd zijn en juist deze mensen zou je om je heen moeten hebben zodat je kunt gaan inzien dat je prima bent en de angst om jezelf te uiten verdwijnt beetje bij beetje. ''Je gedachten zijn niet wie je bent'' '' Je gedachtes zijn aangeleerd hoe je zou moeten zijn in de ogen van een ander''. Maar jij bent de ander niet, jij bent jij.

25 mei 2015
23:14
Avatar
catootje
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 24
Member Since:
4 februari 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Met uitgaan, wat ik nu overigens al een hele tijd niet meer heb gedaan, heb ik echt wel een paar drankjes nodig, voordat ik me op de dansvloer durf te begeven. Het neemt toch enigszins de remmingen weg en het dansen gaat dan ook een stuk soepeler. Ik word van alcohol meestal ook wel wat prateriger en vrolijker, heb gelukkig geen kwade dronk.

18 mei 2015
07:37
Avatar
Cilix
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 5
Member Since:
23 april 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

oh alcohol, ik heb het een keer best veel op (moet eerlijk zeggen, niet een vrijwillig, een paar vrienden hadden gewoon gehoopt dat ik wat meer zou spreken). ik moet zeggen dat ik toen wel meer begon te praten en zo. maar nam denk ik net iets te veel remmingen weg, werd nogal grof gebekt en aan het eind van de avond bleek ik iemands arm te hebben gebroken...... alcohol is dus absoluut geen wondermiddel voor mij vooral omdat ik normaal heel veel kan hebben en eigenlijk nooit boos geworden op iemand, laat staan dus dat ik neigingen heb om iemands arm te breken

14 mei 2015
20:58
Avatar
Kay
Moderator
Members

Moderators

VVM leden
Forum Posts: 329
Member Since:
16 november 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Alcohol neemt remmingen weg. Bij jou zou dat bijvoorbeeld de angst voor reacties van anderen kunnen zijn over wat jij zegt/doet of zoals jezelf zegt maakt je het in het algemeen minder terughoudend. Daarnaast wordt de een vrolijk van drank en de ander agressief. Zolang je maar niet elke keer bewust drank neemt op een feestje om losser te worden is er niets aan de hand.

Ik wordt opener en vrolijker na een of twee biertjes maar de vrolijkheid kan daarna ook heel snel weer inzakken. Kan, het hoeft niet. Het hangt waarschijnlijk van de stemming voor de inname af maar dat weet ik niet zeker. De openheid blijft wat langer aanwezig en dan kan het gebeuren dat ik tegen vertrouwde mensen iets persoonlijks vertel dat ik anders (nog) niet verteld zou hebben. Gelukkig geen problemen mee gekregen omdat ik het tegen de goede mensen zei, maar toch...

Dat hij zit op zijn praat stoel verhaal herken ik. Maar daarvoor had ik alleen geen drank nodig. Als het maar over computers ging dan kwam ik vroeger los in een kringgesprek op een feestje.

14 mei 2015
08:22
Avatar
Dexterous
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 67
Member Since:
17 april 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik heb de ervaring dat als ik op een feestje ben waar ik me niet op me gemak voel dat ik na een paar glazen toch wat losser wordt en dat het ook wel eens zodanig gezellig wordt dat ik als een van de laatsten weg ga.
Mensen om mij heen zeggen dan vaak kijk hem eens hij zit op ze praat stoel omdat ze dat niet gewend zijn van me. Kortom alcohol verandert dus iets in mijn hersenen waardoor ik opener, gezelliger, spraakzamer en vooral minder terughoudend wordt.
Ik ben me er ook van bewust dat ik alcohol niet moet zien als medicijn dus houd ik het bij af en toe eens een glaasje maar ik vroeg me af hoe jullie dat ervaren?