Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Awkward
10 oktober 2017
01:02
Avatar
catootje
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 24
Member Since:
4 februari 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Hoi Floortje,

Ik herken me wel een beetje in jouw verhaal, dus heb je een pm gestuurd.

9 oktober 2017
20:30
Avatar
marcelo
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 859
Member Since:
20 juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Geeft niet hoor! Wees vrij, als je wilt antwoorden doe je dat en als je niet wilt antwoorden doe je dat niet. Stil vallen kan lastig zijn, maar blame jezelf niet te veel. Die angst is er en je kunt in kleine stapjes oefenen om wat meer gesprekken te voeren. Ik heb ook momenten dat ik even niks weet te zeggen. Ook online gesprekken kunnen angstig zijn. Mensen kunnen namelijk in elke situatie onaardig reageren.

Muziek vind ik ook leuk, whenever, wherever van Shakira is mijn favorietje, maar ook "love takes time" van Mariah Carey vind ik erg goed! Smile

Fijn dat je een beste vriend hebt! Wees daar zuinig op! Beter 1 of een paar echte vrienden dan vrienden die niet het beste met je voor hebben.

8 oktober 2017
22:26
Avatar
wainuigirl
Member
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
20 februari 2017
sp_UserOfflineSmall Offline

Sorry dat ik nu pas reageer maar had een heel lang verhaal getypt net maar toen ik op versturen drukte viel internet ineens uit met als gevolg alles weg heel irritant, ik had zowiezo mijn dag niet vandaag op sociaal gebied, er was een begeleider van de instelling waar ik in zit op bezoek en we waren met zn drien ik mijn huisgenoot e die begeleider dus waarbij ik dus weer helemaal stil viel en elke keer als ze mij iets vroegen antwoorde ik maar heel kort, dan krijg ik een soort van blackout, 

Ik heb het zelfs online als iemand dan een grapje maakt en ik dus echt niet weet hoe ik moet reageren ben bij alles bang dat ik verkeerd overkom, zijn er meer mensen bekend waar het ook online bij is en zou dit niet juist makkelijker moeten ziijn?

Van wat voor soort muziek hou je? en ga je wel eens naar concerten of grote feesten? ik ging vroeger vaak met mn exvriend naar concerten toe van shakira. Mariah carey, Eminem ben ik geweest dat vond ik altijd heel leuk. Maar nu ben ik al heel lang niet naar een concert geweest simpelweg omdat ik niemand heb om mee te gaan, ik zou natuurlijk mn moeder of mn zussen mee kunnen vragen maar ik wil me niet opdringen en wil ook niet dat zij zich een soort van babysitter voelen.

Mijn zussen en mn ouders begrijpen me zowiezo niet echt wat het ook lastig maakt heb eerlijk gezegd niet zon goede band met ze,

Ik heb wel een beste vriend nu die ken ik uit de instelling waar ik nu zit en we doen elke dag wel iets samen dit vind ik fijn dat heb ik in het verleden ook vaak gedaan gewoon 1 persoon waar ik op kan terugvallen en die ik kan vertrouwen een soort symbiotische relatie, maar wat dan wel als valkuil heeft dat als je ruzie krijgt ofzo je helemaal niets meer hebt, ik hoop daarom ook dat ik eerder weg ben als hem

groetjes Floortje

7 oktober 2017
20:25
Avatar
marcelo
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 859
Member Since:
20 juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hee wat leuk dat je snel reageert! Vroeger had ik veel last van sociale angst. Op een gegeven moment ging dat beter maar door vooral problemen met de scheiding van mijn ouders, verloor ik veel zelfvertrouwen waardoor de verlegenheid ook niet echt verbeterde. Ik heb zelf veel hulp gehad en ook cursussen gevolgd, maar ook door eigen inzet heb ik veel kunnen bereiken! Hou me te goede, want niet alles is makkelijk, bijvoorbeeld op een leuke vrouw afstappen vind ik nog best moeilijk. Goed dat je die therapie volgt, ik hoop dat het aanslaat. Het is ook beter om je positieve kanten te benoemen in plaats van je negatieve kanten. Wees trots op jezelf, want je mag er zijn! Stil zijn maakt je zeker geen loser. Door stil te zijn kun je ook een bepaalde kracht uitstralen naar een ander en het is ook fijn als het stil is want zo kun je even tijd voor je zelf hebben en je verder acclimatiseren. Goed nogmaals dat je nu meer naar buiten komt! Begrijp me niet verkeerd hoor. Iedereen heeft z`n moeilijkheden dat klopt, maar daarmee wil ik jouw sociale angst verder niet te niet doen, want dat is ook gewoon moeilijk. leuk breien, zou het best wel willen leren 😉

Ik heb verschillende hobby`s onder andere hou ik van sporten, wandelen, reizen, muziek en films.

7 oktober 2017
14:57
Avatar
wainuigirl
Member
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
20 februari 2017
sp_UserOfflineSmall Offline

Lieve Marcello,

Bedankt voor je reactie!

Fijn dat je verteld dat je een beetje over je sociale angst heen bent gekomen in de loop van de jaren, hoe heb je dat gedaan heb je therapie gehad of is dat gewoon gekomen door te oefenen?

Ik ben zelf wel in therapie 1 keer in de week heb ik comet training, dat houdt in dat je je meer richt op je positieve eigenschappen, in het begin kon ik niet eens bedenken wat mijn positieve eigenschappen waren, ik dacht dat ik er geen had, maar door gesprekken heb ik ontdekt dat ik wel bijv. eerlijk ben en betrouwbaar en vriendelijk, elke dag moet ik 3 keer per dag een situatie bedenken waar mijn positieve eigenschap naar voren komt, een liedje erbij zoeken en dan gedurende dat liedje helemaal in dat gevoel gaan zitten. En het helpt echt dan denk ik misschien ben ik dan wel stil maar dat maakt me nog geen loser want ik ben ook vriendelijk betrouwbaar en eerlijk.

Ik heb nog wel steeds wel moeite hoor met contact vooral 1 op 1 want dan heb ik steeds het gevoel als er dan een stilte valt dat dat aan mij ligt en ik heb ook echt dagen nog ertussen dat ik het liefst in mijn bed wil kruipen en niks aan mijn hoofd wil hebben, maar het is een stuk minder dan een jaar geleden toen kwam ik bijna mijn kamer niet af alleen als het echt niet anders kon.

Ja ik ben wel eens jaloers op mensen die alles lijken te hebben een baan vrienden een leuke relatie wat had ik dat ook graag gehad willen hebben maar wat je zegt die hebben dan ook weer andere problemen.

Wat doe je graag in je vrije tijd ik zelf hou van koken lezen en breien 

groetjes Floortje

7 oktober 2017
09:59
Avatar
marcelo
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 859
Member Since:
20 juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Lieve Floortje, 

Sorry voor het niet reageren. Ik heb al je berichtjes wel met belangstelling gelezen. Normaal reageer ik altijd wel, maar de laatste tijd wordt er niet echt gereageerd dus was ook even wat minder gemotiveerd geworden. 

Vroeger had ik veel sociale moeilijkheden. Nu na veel (harde)leerscholen is het beter geworden en kan ik meer genieten van de sociale contacten die ik heb. Als ik je verhaal zo lees zie ik zeker dat je vooruitgang boekt. Ik zou je willen adviseren deze stijgende lijn vast te houden, want je komt op mij over als een persoon die wel wil en de stijgende lijn te pakken heeft. Ik heb trouwens soms ook het gevoel dat mensen het beter hebben dan ik, maar dat is ook betrekkelijk. Er zijn inderdaad mensen die het  "makkelijker" hebben, maar uiteindelijk hebben we allemaal wel onze moeilijkheden in het leven. Bijvoorbeeld een gezin hebben, veel vrienden, een mooi huis en auto kan voor een ander heel mooi zijn, maar ook zo`n situatie heeft z`n moeilijkheden en het is daarnaast net de manier waarop je er tegenaan kijkt. Ik sta zeker open om gezellig contact met je te hebben Smile

6 oktober 2017
22:09
Avatar
wainuigirl
Member
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
20 februari 2017
sp_UserOfflineSmall Offline

Lieve Lotgenoten,

Ik voel me heel awkward want dit is al mijn 4de bericht in een paar dagen tijd, die andere 3 heb ik gewist want ik was telkens bang dat ik geen reactie zou krijgen, maar deze laat ik gewoon staan ook al voelt het awkward en krijg ik misschien geen reacties.

Het enige wat ik met mijn bericht wil bereiken is om mensen te vinden die net als ik extreem verlegen en onzeker zijn maar omdat ik een jaar geleden ook al een bericht heb geplaatst en geen contact met de mensen heb gehouden die op mij gereageerd hebben, doordat ik ook nog eens heel slecht ben in contacten onderhouden, maar het is heel tegenstrijdig want ik wil juist zo graag een goed contact een beste vriend of vriendin, ook al ben ik nou eenmaal sociaal awkward.

Bij elk contact wat ik maar heb met mensen klap ik dicht zelfs als het online is want ik beeld me automatisch in dat het leven van die mensen wel veel interessanter is als mijn leven, ik heb nu wel werk voor 1 dag in de week en het gaat wel beter met me dan een jaar geleden ik begin mezelf een beetje te accepteren dankzij comet therapie die ik hier krijg, over 7 weken ben ik uit de instelling waar ik zit en ben ik weer van plan om op mezelf te gaan wonen, maar ik ben dan wel weer heel bang dat ik weer in een sociaal isolement kom dat weer samenhangt met dat ik depressief word, het leven is soms zo moeilijk met een sociale angststoornis, zon eenzaam bestaan, een gevangenis die jezelf creeert zo voelt het en gaat het ooit over?

Wie herkent zich in mijn verhaal en wil graag met me mailen?

groetjes Floortje