Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
biodanza
16 juli 2013
16:52
Avatar
EV2772
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 1
Member Since:
8 oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Heb nu een aantal keer meegedaan met een open workshop. Werkelijk een hele goede ervaring als je verlegen bent. Doe nu mee met een weekelijkse groep en de oefeningen zijn nog dieper. Je moet niet bang zijn voor het fysiek contact maken met een ander. Daarnaast leer je ook te dansen op je gevoel waardoor je spanning en verlegenheid los kan laten.

30 juni 2013
20:30
Avatar
marcelo
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 859
Member Since:
20 juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik heb het nog nooit gedaan, maar vind het al knap dat je die stap hebt gezet!
Ik zou zeggen probeer niet te denken wat andere mensen van je vinden, maar geniet net zoals die andere mensen dat doen. Mensen zijn niet zo met jou bezig als dat jij denkt. Anderen kunnen het ook eng vinden. Ik zeg geniet!! 😉
oh ja het lijkt me wel leuk om een keer mee te maken!

30 juni 2013
19:44
Avatar
Cicero
Moderator
Members

Moderators

VVM leden

kaderleden
Forum Posts: 300
Member Since:
29 juni 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Verlegen mensen stappen niet makkelijk de dansvloer op. Dat geldt in ieder geval voor mij. Om die angst te overwinnen schijnt biodanza een makkelijkere stap te zijn dan bijvoorbeeld dansles te nemen. Je wordt niet beoordeeld op danspasjes. Daarom heb ik afgelopen zaterdag een workshop biodanza bezocht.

Op de dansvloer of bij dansles heb ik het idee dat ik beoordeeld wordt en vooral veroordeeld in negatieve zin. Dit gevoel had ik niet bij biodanza. Iedereen is welkom, of je nu houterig beweegt of heel wild danst, of je nu jong bent of oud, mooi of lelijk, noem maar op. Biodanza gaat niet om de pasjes, maar bewegen zoals je voelt. Biodanza is ontmoeten zei de workshopgeefster en dat vond ik het mooiste van deze workshop. Ik heb moeite op contact te maken met mensen. Maar hier ontmoette je elkaar door samen te bewegen en elkaar aan te kijken, zonder te praten. Hier kon ik nota bene op de dansvloer mensen ontmoeten.
Het vervelende is dat ik door mijn verlegenheid niet voluit mee kan doen. Ik beweeg met de rem erop en blijf maar in mijn hoofd zitten en me afvragen doe ik het wel goed. Hierdoor kan ik niet genieten van het moment, zoals de andere deelnemers dat wel kunnen. Ik heb er niet zoveel plezier in dat ik nu aan biodanza ga doen, maar ik vond het wel mooi om het een keer mee te maken en misschien nog eens voor herhaling vatbaar.

Ik zou ook graag van anderen horen over hun ervaringen met biodanza.