Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Heb je ook het gevoel dat je meer moeite hebt met mensen op het werk dan erbuiten door je verlegenheid?
24 september 2014
20:14
Avatar
Ruben1982
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 2
Member Since:
9 maart 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Het hangt bij mij af van de situatie. Zo kan ik tijdens een rondje lopen, zo met wat mensen praten. Zou ik voor dezelfde mensen een presentatie moeten houden, dan schiet ik in de stress en kan ik niet uit mijn woorden komen. Het hangt er dus vaak van af wat voor een situatie.

19 september 2014
20:29
Avatar
raymond
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 31
Member Since:
11 september 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Op mijn werk gaat t steeds minder goed.. Ik zit met een stel nieuwe lui in een groepje achter een bureau blok. Probeer wel gesprekken te voeren maar over t algemeen wordt er niet veel gepraat. Maakt mij zeer onzeker wat als gevolg heeft dat ik nog stiller wordt en als ik dan als ik wat zeg verneem dat andere collegas even verderop mij in de gaten houden.

Die collegas onderling hoor ik dan afentoe zeggen wat is t stil daar of is hij er wel , ja hij is er wel maar hij zegt niks. Maakt mij nog onzekerder.. Ben laatste tijd zeer blij als ik naar huis mag en dat is niet goed..

1 mei 2014
11:07
Avatar
Thimotheo
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 92
Member Since:
15 april 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik ben het met de meeste posters hier eens in dat het makkelijker is contact te leggen met mensen buiten werk. ECHTER! Ik houd wat dat betreft wel van een uitdaging en vind het leuk om juist op het werk te proberen contact te maken met mensen, ook vooral als je elkaar niet nodig hebt. Het is inderdaad zo dat je vaker contact 'moet' maken op het werk omdat je elkaar nodig hebt. Wat interesses betreft zou je ook kunnen proberen je referentiekader uit te breiden en te kijken of er buiten wat je nu leuk vindt nog andere dingen zijn die je wellicht leuk vind (trust me, het zal echt helpen). Bovendien maakt dat het wellicht makkelijker met andere mensen contact te maken (als je dat dan wilt he). Zo ben ik recentelijk mijn interesses aan het uitbreiden en dat bevalt me zeer! :-) Ik kan snappen dat zoiets eng is, maar het helpt je op meerdere manieren.

9 april 2014
11:20
Avatar
Cicero
Moderator
Members

Moderators

VVM leden

kaderleden
Forum Posts: 300
Member Since:
29 juni 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Mensen op je werk zie je 5x in de week 8 uur lang. Mensen bij verenigingen zie je minder. Ik denk dat een groot verschil is. Mensen die lid worden van een vereniging hebben allemaal dezelfde interesse. Dus heb je misschien eerder het gevoel dat je erbij hoort dan op je werk.
Op mijn werk word ik als het om mijn werk gaat heel serieus genomen, maar in pauzes, bij kletspraatjes tussendoor en etentjes niet. Bij mij komt het omdat ik heel erg stil ben. Ik heb ook hele andere interesses dan mijn collega's. Dus ik neem hun ook niet zo heel serieus.

3 april 2014
22:09
Avatar
marcelo
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 859
Member Since:
20 juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

uhm moeilijk te zeggen. Het verschil is wel dat je op je werk moet presteren, er is ook een bepaalde werkdruk en competitie. Bij verenigingen is er meer de vrijheid om jezelf te zijn en leuk contact te maken met mensen. Plezier is ook meer aanwezig bij uitstapjes bijvoorbeeld. Er zijn ook mensen die op het werk uitstekend kunnen functioneren en geen last hebben van verlegenheid maar in hun prive geen contacten durven maken.