Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Hoe vier jij je verjaardag?
25 maart 2008
14:06
Avatar
Guest
Guests

Ik vind jarig zijn ook niet leuk.. *zoekt nog een lookalike*
Toch vind ik het niet zo raar als je je verjaardag in stukjes viert. Waarschijnlijk weten ze ook wel dat je 'niet zo van drukte houdt'. Je kan het ook brengen als dat je het veel gezelliger vind om met een kleiner groepje te zitten. Zo sta je niet de hele tijd in de keuken. Nu heb je tijd om met iedereen weer even bij te kletsen. Je kan het ook een beetje zien als intresse in iedereen (willen) tonen, toch?
Als ze niet weten dat je zo'n hekel aan je verjaardag hebt, kun je altijd nog zeggen dat het veel leuker is om het een paar keer te vieren. Dat je maar 1 keer per jaar jarig bent, betekent nog niet dat je het ook maar 1 keer vieren kan. Daar is het toch veels te leuk voor? 😉

24 maart 2008
21:43
Avatar
Muurbloempje
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 497
Member Since:
11 mei 2006
sp_UserOfflineSmall Offline

Binnenkort ben ik weer jarig, en waar ik de laatste jaren het meest een hekel aan heb is mijn eigen verjaardag.

Mede omdat ik op mijn leeftijd (bijna 33) nog nooit een vriend heb gehad. Ik hoor de mensen al denken: weer een jaartje erbij en ze heeft nog steeds niemand. Wat is er mis met haar???

Mijn verjaardag heeft voor mij de laatste jaren ook een zure bijsmaak, vanwege de beroemde biologische klok. Ik wil heel graag kinderen, maar ik zie het eigenlijk al niet meer gebeuren.

Verder zie ik tegen alle organisatie om mijn verjaardag heen op.

Ik heb de laatste jaren mijn verjaardag zelden of nooit 'groots' gevierd, dat wil zeggen dat ik op een enkele dag mijn verjaardag vierde waar verschillende familieleden, vrienden en kennissen op een en dezelfde dag kwamen. De laatste keer was een jaar of zeven geleden.

Meestal ging ik of zelf weg naar familie, ofwel ik nodig iedereen apart uit.

Het ineens vanalles in huis halen met de boodschappen is niet eens het grootste probleem. Als iedereen op verschillende dagen komt, dat moet je toch alles in huis halen. Op deze manier moet ik zelf meerdere keren gebak eten, terwijl dat slecht voor mijn lijn is...

Aan de andere kant zie ik ertegen op om iedereen in een keer uit te nodigen. Ik moet in mijn eentje mijn aandacht dan ineens over verschillende mensen verdelen, en verder sta ik dan met een been in de keuken en met een been bij de gasten. Ik ben alleen dus ik moet en iedereen entertainen en intussen de model gastvrouw spelen met allerlei lekkere hapjes.

Verder zie ik ertegen op om iedere keer te vertellen waar ik wie van ken. En zal het wel klikken tussen de gasten onderling???

Een paar jaar geleden heb ik, pas op het laatste moment (dus het was mijn eigen schuld) een aantal mensen op een dag uitgenodigd. Ik hoorde niets, dus ik moest maar op goed geluk boodschappen gaan halen. Uit chagerijn had ik zelf vantevoren heel veel opgegeten/gedronken, omdat het er even op leek dat ik alleen zou zijn met mijn verjaardag. :-[ :-X Goed, als ik alleen ben, ga ik zelf wel ergens heen, maar toen had ik toch huisarrest omdat ik mensen immers had gevraagd.

Een ander jaar wilde ik mijn verjaardag eigenlijk niet vieren, maar er kwamen toch mensen die dag dus ik moest vroeg in de ochtend alsnog boodschappen gaan halen.

Ik heb hieruit geleerd dat, als ik mijn verjaardag wil vieren, de mensen ruimschoots op tijd moet uitnodigen, omdat zij immers ook een agenda hebben...

Dit jaar heb ik door omstandigheden helemaal geen zin om mijn verjaardag te vieren, maar uit goed fatsoen moet ik bepaalde mensen toch uitnodigen. En ik doe dat apart, omdat ik even geen zin heb in drukte, en ik ben niet van plan om iedere keer een gebakje mee te eten.

Waar ik bang voor ben is dat sommige mensen het raar vinden dat ik mijn verjaardag niet in een keer vier. Dat ik me misschien voor hun schaam of hun buitensluit ten opzichte van mijn familie, terwijl dat niet zo is.

Ooit wil ik wel mijn verjaardag in een keer vieren, ook omdat ik er dan in een keer vanaf ben. Maar nu even niet.

Maar hoe maak ik dat op een goede manier duidelijk aan de mensen zonder dat ze boos of beledigd worden?

No permission to create posts