Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Ik kom maar niet aan vast werk
30 december 2014
01:44
Avatar
popje
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 29
Member Since:
17 september 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo Zeeuwtje,

Ook ik werk nu al ongeveer twaalf jaar op een sociale werkplaats. Dat is vast werk. Graag zou ik op een bureau administratief werk willen doen. Ik heb meer iets met taal dan met cijfers. Maar in de buurt van mijn huis is er geen mogelijkheid om secretarieel werk te doen. Bedrijven bestaan uit een productieafdeling en een afdeling boekhouding. En de gemeenten kunnen geen nieuw personeel aannemen in verband met bezuinigingen. Ik zit met hetzelfde probleem.

Maar in mijn vrije tijd volg ik cursussen of lees ik een boek. Zo probeer ik mijn tijd toch nog nuttig te besteden en iets met mijn kennis te doen. Het geeft me aan de ene kant een groot gevoel van vrijheid maar aan de andere kant heb ik het gevoel dat ik er alleen voor sta.

Je zegt dat de stages voor je geestelijk vermoeiend zijn. Misschien zou je op zoek kunnen gaan naar ander werk dan administratief werk maar waar je toch bij na moet denken. Dus geen schoonmaker of zo iets maar schrijver of kunstschilder. Ik noem maar iets.

19 maart 2011
17:45
Avatar
Guest
Guests

Hoe dat in de rest van Nederland is geregeld weet ik niet, maar hier in de Randstad zijn er meer dan genoeg werkvoorzieningen. Waarschijnlijk okdat er gewoon meer mensen met die hulpbehoefte bij elkaar wonen.

Ga je nu actief op zoek naar een ander baantje? Misschien kun je het dan eens via Valid People proberen. Dat is een vacaturebank, speciaal voor mensen met een beperking.

19 maart 2011
16:23
Avatar
patrick
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 84
Member Since:
3 januari 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Zeeuws Vlaanderen ligt niet zo ver van Belgi? waar zeker een job te vinden is.

19 maart 2011
16:11
Avatar
Guest
Guests

Mijn beperkingen zijn zeker een gevolg van mijn autisme. Als ik in een drukke werkomgeving zit, raak ik gauw afgeleid en kan me niet meer concentreren. Tijdens opleidingen waren de stages wel hele dagen. En dan kwam ik elke dag met hoofdpijn thuis. Omdat er dan teveel op me afkomt is dat geestelijk vermoeiend. Dat zijn kenmerken van autisme.
Nu is het wel zo dat ik in Zeeuws - Vlaanderen woon waar ze weinig werkvoorzieningen hebben. Ik weet niet of dat in de rest van NL beter is?

17 maart 2011
20:21
Avatar
Guest
Guests

Dus samenvattend; je zoekt een parttime baan, waar je halve dagen kunt werken. Je hebt autisme en hebt daardoor een rustige en overzichtelijke werkplek nodig. En eigenlijk wil je alleen iets administratiefs.

Het is, zeker op dit moment, voor iedereen al ontzettend lastig om een baan te vinden. Administratief werk is sowieso nauwelijks te vinden. Bij de meeste werkgevers zijn deze baantjes wegbezuinigd of geautomatiseerd.

Als het al zo lastig is om werk te vinden, wordt het wel extreem lastig als er allerlei beperkingen zijn, zoals halve dagen werken en een stille werkplek. Je moet echt maar net mazzel hebben dat er een werkgever bestaat die precies een werknemer zoekt die halve dagen werkt en jou ook nog zo'n aangepaste werkplek wil en kan bieden.

Ik weet niet of die beperkingen een gevolg zijn van je autisme, of dat je die jezelf hebt opgelegd? Als je echt graag wilt werken kun je ook eens overwegen 3 hele dagen te gaan werken, in plaats van 5 halve dagen. Dat maakt je als potentiele werknemer al een stuk aantrekkelijker.

Je zou ook gewoon eens een ander baantje kunnen proberen. Administratief werk is veilig voor je. Je kent het, weet wat er van je wordt verwacht en je weet dat jij dit leuk vindt. Heel logisch dus dat je het allerliefste weer zo'n functie zou willen. Maar wie zegt dat een andere functie niet net zo leuk is? Misschien vind je wel iets wat je nog leuker vind? Of wat nog beter bij je past? Bevalt het niet, dan ben je zo weer weg 😉 Wat dat betreft heb je de "mazzel" van een wajong uitkering, waar je altijd op terug kunt vallen.

17 maart 2011
20:02
Avatar
Guest
Guests

Hey,

Vast werk krijgen wil ik voor een deel voor mezelf. Ik heb nu een lekker ritme. Ik werk alleen 's ochtends, omdat hele dagen teveel voor me is. Als ik 's middags thuis ben, heb ik een goed gevoel omdat ik dan al iets gedaan heb. En ik heb een reden om uit bed te komen, want dan MOET ik eruit. Als ik vrij ben, ga ik laat slapen en kom ik er laat in de ochtend pas uit. En dan voel ik me opgejaagd omdat de dag maar kort is.
De andere reden is inderdaad voor mijn omgeving. Behalve mijn moeder, die is al blij als ik gelukkig ben. Zij maakt er geen punt van. Vooral als mensen vragen waarom ik nog steeds niet werk. En dat je als je op jezelf gaat dat geld toch hard nodig hebt. Ik heb altijd het idee dat mensen me lui vinden. Als ik dan zeg dat wel vrijwilligerswerk heb is het zo van: "Maar ja, daar verdien je niks mee, het gaat toch om de centen." Ik krijg het gevoel dat je het pas gemaakt als je een goede baan of carri?re hebt. Vooral tegen oud-klasgenoten kijk ik erg op. Zij zijn bijv. onderwijzer, dokter, verpleger of doen een sport op hoog niveau. En dan vind ik dat ik niks bereikt heb.
Aan de andere kant wil ik ook mijn vrijwilligersewrk niet opgeven, want daar gaat het gewoon goed. Want ik het belangrijker dat ik het naar mijn zin heb dan het geld.

17 maart 2011
18:46
Avatar
remco
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 579
Member Since:
4 mei 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo Zeeuwtje,

Vast werk krijgen (vooral op administratief gebied) is ontzettend lastig. Momenteel moet je gewoon bepaalde connecties hebben om er in te kunnen rollen. Ik loop ook van het ene naar het andere baantje over omdat er nergens een vast contract wordt gegeven.

Maar is het nu zo dat je voor jezelf nu echt een vast contract wil hebben of is het meer omdat je omgeving je die druk oplegt, waardoor je daar belang bij hebt? Niet dat ik dan wil aangeven dat je dan gen eigen belang hebt bij vast werk. Maar ik heb meer het idee dat je het vervelend vindt omdat je zeg maar wat onder druk wordt gezet. Of heb ik dat mis ?

Overheid instanties zijn vaak wel de leukste baantjes op administratief gebied vind ik persoonlijk. MIsschien eens kijken bij een belastingdienst, bij het IB groep zulke bedrijven zijn regelmatig op zoek naar personeel. Alleen moet je daar wel een bepaalde connectie hebben waardoor je er in kunt rollen.

Sterkte ermee.
Groet Remco

16 maart 2011
21:14
Avatar
Guest
Guests

Hoi allemaal,

Ik werk inmiddels een jaar op de sociale werkplaats waar ik een simpel administratief baantje heb. Op die afdeling werk ik nu 4 maanden. Ik moet arbeidsovereenkomsten scannen en die daarna in het systeem zetten. Het werk gaat me goed af. Alleen, dat werk is binnen een paar weken klaar. En ze hebben daar niks anders administratiefs wat bij mij past. Ik heb door mijn autisme een rustige werkomgeving en ook structuur nodig. En duidelijke uitleg. Anders lukt het gewoon niet. Nu had ik deze week een gesprek met mijn baas daarover. En zij zegt dat zulke banen er gewoon niet zijn. Administratie is volgens haar de moeilijkste sector om werk in te vinden. En zeker als je ook nog structuur en een rustige omgeving nodig hebt. Ze stelde voor om tijdelijk ander werk te doen bij datzelde bedrijf. Dan heb ik de keus uit: doosjes vouwen, elektronica en pakketdienst. Maar dat past gewoon niet bij me. Dat heb ik meerdere keren gezegd en ook waarom. Ik wil gewoon een simpel administratief baantje. Want ik heb 2 keer zo'n baantje gehad en dat ging prima. Dat is gewoon mijn ding. Ze zei dat ik beter mijn vrijwilligerswerk kan blijven doen of uitbreiden. Want daar hebben ze gewoon niks voor me. En mijn huidige jobcoach en ook mijn vorige zeiden hetzelfde.
Mijn vrijwilligerswerk doe ik ontzettend graag en zou ik niet willen missen. Ik heb immers een Wajong-uitkering dus mijn geld krijg ik toch wel. Dat wordt ook niet meer als ik wel een vaste baan heb. Maar ik vind het juist goed om die 2 dingen te combineren. Dat ik 's morgens gewoon werk en 's middags vrij ben zoals nu. Want dit is gewoon ideaal voor me. Dan heb ik 's morgens al iets nuttigs gedaan. Want als ik vrij ben heb ik niks aan een vrije ochtend. Dan is mijn dag zo om.

Ik heb op verschillende plekken een paar maanden ervaring op gedaan. Maar het werd nooit een vast contract. Omdat ze liever iemand hebben zonder handicap. En dat gaat zo al 5 jaar door. Dat ze proberen mij te plaatsen, maar wat nooit lukt. Mensen zeggen dat het eens tijd wordt om werk te gaan zoeken. Alsof ik nooit iets doe. Maar het moet er wel zijn. Ik word hier zo moe van.

Hebben jullie misschien tips of weten jullie goede instanties?