Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Sociale angst nieuwe mensen leren kennen
30 juni 2017
09:13
Avatar
Marjolein
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 592
Member Since:
11 april 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

Ontlopen is in elk geval geen oplossing.
Maar dat heb je volgens mij zelf ook in de gaten Smile

Mijn ervaring is dat als je dingen die je eng vindt regelmatiger doet, dat het dat ook wat makkelijker gaat.

En verder kan ik je als tip geven om je reacties in zo'n situatie niet te zien als "op je bek gaan".
Het kan helpen om er op een andere manier naar te kijken; om het te zien als dat het nu eenmaal is hoe jij reageert in zo'n situatie.
Als je merkt dat je je er druk over maakt dat je je ongemakkelijk voelt, zeg dan in gedachten tegen jezelf dat het geen nut heeft om je daar druk over te maken.
Dus bijvoorbeeld als je vastloopt en je weet je naam niet; dan voel je je misschien heel vervelend en je gaat je er druk om maken.
Bedenk dan: dit is nu eenmaal hoe mijn lichaam/hoofd reageert in deze situatie. Ik wil me daar verder niet druk om maken. Punt.

21 juni 2017
22:19
Avatar
marcelo
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 859
Member Since:
20 juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Goed dat je al veel vrienden hebt opgebouwd! Deze waren eerst ook vreemden toch? De kwaliteit heb je dus om nieuwe vrienden te maken Laugh Hoe is dat toen gegaan trouwens? Hoe je de nieuwe vrienden/ouders tegemoet moet treden kan ik niet zo 1,2,3 zeggen, maar probeer jezelf te zijn, iemand die probeert contact te maken verdient geen negativiteit maar lof! Misschien kom je wat schuchter over maar je probeert het wel en dat zien mensen graag! Als je echt moeite hebt met verlegenheid kun je altijd een cursus volgen. Kom ook een keertje mee met de VVM-uitjes! Laugh

21 juni 2017
21:53
Avatar
gnispsed1
Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
21 juni 2017
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo allemaal,

Vanavond ben ik gevraagd om met vrienden bij iemand zijn ouders te BBQ-en. Voor de zoveelste keer heb ik echter een smoesje bedacht om er aan te ontkomen. Ik heb op zich veel vrienden en bij hun voel ik me wel op m'n gemak. Het leren kennen van nieuwe mensen en ouders vind ik echter doodeng. Ik heb namelijk weleens moeite om goed uit m'n woorden te komen. Op het moment dat ik me dan voorstel is het weleens gebeurd dat ik gewoon vastloop en mijn naam niet kan uitspreken. Zoals jullie begrijpen zorgt dit vaak voor ellendig ongemakkelijke eerste ontmoetingen, waardoor ik ze liever uit de weg ga. Het komt ook voor dat ik van tevoren een paar biertjes drink zodat ik wat vlotter in de omgang ben -> dit vind ik eigenlijk nog het naarste van alles, omdat ik bang ben hier een gewoonte van te maken.

Ik ben het zo zat om hierdoor situaties uit de weg te gaan en niet eens de ouders van vrienden te kunnen ontmoeten. Hoe kom ik hier vanaf? Is het een kwestie van zelfverzekerder worden? Of is het een kwestie van gewoon doen, gewoon dit soort situaties aangaan en dan maar op m'n bek gaan? 

Ik hoor het graag van iemand.

groetjes