Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Teamsporten
8 april 2015
12:10
Avatar
marcelo
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 859
Member Since:
20 juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Qua verlegenheid kan ik zeggen dat ik wel wat beschroomd ben, maar niet zo erg dat ik niet naar de sporthal ga of geen contacten maak.

8 april 2015
00:15
Avatar
marcelo
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 859
Member Since:
20 juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Leuk topic Erik leppen! ik doe nu al bijna 13 jaar aan zaalvoetbal en dat doe ik met plezier! De sport beoefen ik in de plaatselijk sporthal en ik speel voornamelijk met Marrokaanse mannen in wisselende teams. Ze zijn erg fanatiek en met name in het verleden vond ik dat niet altijd zo makkelijk, want ze konden/kunnen goed blaffen en zeuren. Kritiek krijgen is ook gewoon niet mijn sterkste kant. Voor de rest vind ik het een leuke sport! De contacten zijn goed. Af en toe badminton ik ook met mensen samen in dezelfde sporthal, maar ook daar vind ik het moeilijk om kritiek te krijgen. Kortom ik heb geen problemen met de mensen maar wel met de kritiek krijgen.

7 april 2015
22:48
Avatar
Kay
Moderator
Members

Moderators

VVM leden
Forum Posts: 329
Member Since:
16 november 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik zit niet op een teamsport want verlegen, onzeker, niet sportief, doe liever dingen in mijn eentje en zo. Daarnaast negatieve gedachten dat je niet goed genoeg bent. Kritiek moeten aanhoren van je teamgenoten. Door de grond zakken als je een stomme fout maakt en meer van dat soort dingen. Gym op school was al een ramp dus vrijwillig teamsporten, nee bedankt. Ik ga liever gewoon dood 😉

Maar zoals overal; als je binnen een groepje mensen wordt geaccepteerd en jezelf kunt zijn ga je een leuke tijd hebben.

Mijn advies; ga vooral eerst een tijdje voor de lol spelen en kijk of je de sport leuk vind en/of je er goed in bent. Pas daarna in serieuze competitie spelen maar besef dat je dan een lading kritiek over je heen kunt krijgen van je team als jij op een beslissend moment een fout maakt waardoor de wedstrijd wordt verloren. Moet je wel stevig in je schoenen voor staan.

Wil je in je comfortzone blijven dan is recreatief spelen "veiliger" voor je. In serieuze competitie speler is waarschijnlijk meer uitdagender maar je _kan_ er ook meer door groeien.

7 april 2015
21:53
Avatar
Thimotheo
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 92
Member Since:
15 april 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Sowieso liggen teamsporten me niet heel erg, maar bij de teamsporten waar ik aan mee heb gedaan, ging het altijd prima. Ik vond het wel spannend, maar ik was meer bezig met de sport zelf dan met de groep, misschien dat dat hielp.

7 april 2015
20:43
Avatar
Erik leppen
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 59
Member Since:
28 juli 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hoe gaan verlegen mensen om met teamsporten? Daarbij ben je immers afhankelijk van je medespelers en zij van jou, en is de sociale omgang met mensen dus best wel belangrijk.

Zit je zelf op een teamsport? Zo ja, wat speel je? En met wat voor mensen speel je samen? Spel je steeds in dezeflde teams, of wordt er telkens van teams gewisseld? Wat voor niveau? Recreatief? In competitieverband? Zit je bij een club/vereniging? Hoe is de sfeer met de andere mensen? Hoe is de verhouding sport : gezelligheid?

Waar heb je op gelet bij het kiezen van een sportclub die bij je past? En welke invloed speelt verlegenheid daarbij? Welke invloed speelt verlegenheid nu bij het omgaan met de andere leden?

En de mensen die niet op een teamsport zitten: is er iets dat je tegenhoudt? Zou je het wel graag willen, maar vind je het eng? Zo ja, hebben de mensen die wel op teamsport zitten misschien tips voor de anderen?

Heel veel vragen, inderdaad. Ik ben benieuwd hoe mensen hier in staan. En ik kom er mee omdat ik zelf onlangs ben begonnen bij dezelfde badmintonclub waar mijn vader al een paar jaartjes speelt, en ik merk dat ik het toch wel spannend vind om elke keer in met andere mensen te spelen en te kijken hoe dat gaat, ook met de niveauverschillen (ben net begonnen, dus nog niet zo goed als de meesten). Dus ik vroeg me af hoe dat gaat bij andere verlegen mensen. Het leek me hoe dan ook een interessant onderwerp voor hier op 't forum :)