Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
trilangst
17 mei 2012
20:53
Avatar
rik
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 1178
Member Since:
19 november 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Had het jaren geleden wel, nu nauwelijks. Mijn manier als ik zo gespannen ben dat ik ga trillen met bijv. kopje koffie opdrinken. Heel bewust je handelingen volgen, heel rustig doen, en je helemaal afsluiten wat er om je heen gebeurt. Volgens mij beetje het principe van mindfullness. Maar dat heb ik nooit gevolgd.
Een andere manier wat ik ook wel eens deed. Heel zelfverzekerd je handelingen doen. Mischien moeilijk uit te leggen. Maar van te voren dat je de handeling gaat doen jezelf aanmoedigen, en dan gewillig mischien ietswat agressief(als je t zo kunt noemen) t kopje pakken, hup slok nemen en neerleggen.

Maar volgens mij komen allebei de handelingen neer op t heel bewust zijn wat je doet en je afsluiten voor alles om je heen. De mensen, je gedachten, de faalangst, rampscenario's.

hmm, eigenlijk best moeilijk uit te leggen. Je zou t eens in een voorbeeld moeten zien.

17 mei 2012
19:12
Avatar
Pearl
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 262
Member Since:
2 november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik heb er ook bij tijd en wijle last van, vooral dat mijn hoofd trilt als ik iets (vooral warme dranken) wil drinken. Hoe ik er vanaf kan komen weet ik nog niet, ik vind het iig heel vervelend en vermijd vaak thee en koffie.
Antidepressiva zou ik niet aan beginnen, al helemaal niet enkel en alleen tegen trilangst. Tenzij je zwaar depressief bent maar anders: afblijven van die rotzooi.

16 mei 2012
14:04
Avatar
Guest
Guests

heb sinds een paar jaar trilangst , het gebeurde eigelijk maar zelden , alleen als ik soep bij vreemden at , maar sinds kort is het als een olievlek uitgebreid en heb ik het ook als ik ergens gewoon eet , of met het inschenken van koffiemelk waar anderen bij zijnof met schrijven ,ik ben geen verlegen persoon en heb veel vrienden en kennissen dus kom ik het nu dagelijks tegen , dat maakt het heel lastig en steeds moeilijker , maar ik wil me niet gaan verstoppen , toen ik probeerde om etentjes te ontlopen werd het alleen moeilijker de volgende keer en erger , daar wil ik niet aan , ben wel veel nerveuser geworden als ik weer eens ergens naar toe moet, maar wil geen antidepresivia slikken, ik wil er gewoon weer mee om kunnen gaan , thuis bij mijn familie heb ik nergens last van af en toe denk ik het gaat weer prima ..en dan ineens is die nerveusiteit er weer , heb jij ook zoiets of gehad of heb je tips voor me ??? gr rick