Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Uitgaan
4 oktober 2003
09:47
Avatar
Guest
Guests

Hoi allemaal!

Ik zal ook even schrijven wat ik over disco?s vindt.
Ik ben tot een paar jaar terug af en toe naar verschillende disco?s en housefeesten geweest. Ik hou van dansen en van de muziek, lekker uit je dak. Bij mij is het niet de verlegenheid die mij gehinderd heeft maar het feit dat ik geen vriendinnen had om steun bij te zoeken aks ik weer eens uitgescholden werd voor lelijkerd. Ik ging altijd met jongens stappen omdat ik geen (verlegen) meiden kon vinden die uit wilden gaan en voor die brutake meiden werd ik steeds angstiger omdat ik uitgescholden werd door hen, dus daar kon ik ook geen contact mee krijgen. De drempel werd steeds hoger om uit te gaan vooral omdat in de housescene het uiterlijk steeds belangrijker werd. Ik werd steeds onzekerder over mezelf omdat het uitschelden soms zo extreem was. Nu ben ik nog steeds aan het stoeien met mijn uiterlijk in de hoop misschien ooit geaccepteerd te worden.
visje

4 oktober 2003
09:46
Avatar
Guest
Guests

In de verhalen die jullie schrijven herken ik ook wel en beetje maar ik ga bijvoorbeeld wel graag naar een discotheek maar een terasje of naar de bios vind ik ook leuk.
Als ik in een discotheek ben moet ik gewoon even gedanst hebben en als ik de hele avond/nacht aan de bar zou hangen zou ik zo in slaap vallen dus het dansen houd mij ook een beetje wakker en dan nog vind ik het heerlijk even te gaan bewegen op de muziek even aan ander dingen denken en
lekker sch**t aan hebben wat andere mensen denken.
Een tijdje terug stond ik een keer helemaal alleen op de dansvloer te dansen.
Zijn er nog meer disco liefhebbers ??

4 oktober 2003
09:44
Avatar
Guest
Guests

Hoi Everness,

Mij zul je ook nooit alleen een cafe in zien stappen. Van m'n levensdagen niet. Ik vind sowieso al een hele stap om een cafe binnen te stappen dat vol zit met allerlei vreemde mensen. Je voelt die ogen al op je gericht en je ziet ze al denken van wat doet zij nu weer hier. En ja als je op de middelbare school zit en je hebt geen vrienden/vriendinne ja dan kan dat in de ogen van veel onvriendelijke personen nog al eens verkeerd zijn en dan krijg je daar weer zo'n botte reactie op. Dat heb ik ook gehad, maar nu heb ik dat gelukkig ook niet meer. Maar gelukkig is dat bij jou ook minder en gaat het nu een stuk beter met jou. Ik zou zeggen ga zo door!

groetjes Linda

4 oktober 2003
09:44
Avatar
Guest
Guests

hallo allemaal,
Ik herken veel van wat julie zeggen over uitgaan. Vrienden van mij gaan bijvoorbeeld naar dance-party's e.d., maar daar vertoon ik me dus nooit. Vroeger (ahum, ik ben 33 dus niet oud, maar dan heb ik het over 8 tot 16 jaar geleden) ging ik wel veel op stap. Dat kon ik 'overleven' door me gewoon maar vol te gooien met alcohol en softdrugs net zolang tot ik eigenlijk niet meer was dan een sociaal gestoorde junk. Daar ben ik mee gestopt en sindsdien ga ik dus bijna nooit meer uit, behalve een filmpje of terassje.
Wat ik nu wel begrijp is dat het onprettige gevoel wat ik heb/had komt door mijzelf. De omgeving kijkt mij niet op een vervelende manier aan, ik intreperteer dat zo. Dus die sociale angst/verlegen doe ik helemaal zelf. Dat zelfbeeld ben ik aan het onderzoeken en aanpassen want dat heeft vele oorzaken. Dat is een lange weg, maar wel nodig. Nu loop ik dus veel prettiger rond en kan makkelijker op een terasje zitten enzo.
Het mooie hiervan vind ik, en ik hoop dat anderen dat ook zien, is dat die verlegenheid iets is waar je wat aan kunt doen. Het is niet de omgeving, maar jezelf, en aan jezelf kun je 'werken'. Sinds ik dat inzie, voel ik me ook niet meer zo machteloos en kan ik nu leren meer mezelf te zijn.

groetjes,
Erwin

4 oktober 2003
09:43
Avatar
Guest
Guests

Hoi Knorretje

Jezelf als het ware moeten verantwoorden, bewijzen dat je het recht hebt in een cafe of disco te zijn, dat heb ik ook bij mijzelf geconstateerd, dat ik mensen zie kijken, en mijn aanwezigheid dan voor mij, en in mijn achterhoofd voor hen, moet verantwoorden, dit gebeurt eigenlijk niet als ik met andere mensen ben. Tevens is het zo dat als ik bijvoorbeeld alleen in een cafe ga zitten, ik vrees dat iedereen iets denkt in de trant van : zo, veel vrienden heb jij, op de middelbare school wou dat nog wel eens door minder vriendelijke types uitgesproken worden. Maar nu gaat het gelukkig allemaal wat beter.

Groetjes

Everness

4 oktober 2003
09:42
Avatar
Guest
Guests

Vroeger wilde ik heel graag tussen al die feestende leeftijdgenoten zitten, maar ja toen had ik nog geen goede vriendinnen. Dus ga je maar met niet een niet zo'n leuke vriendin mee, waar de kans op een niet zo'n leuke avond groot was.
Okay, een dwingend avondje uit, omdat je echt heeeeel erg graag uit wilde. Dat is het zeker. Nooit in een discotheek geweest, ook onder het mom dat ik geen vriendinnen had. En dan nog verlegen tussen al die vreemde mensen/niet zo'n leuke vriendin zitten in een kroeg. Eng dus.

Maar goed, ik zit nu liever nu in een niet zo- lawaaierige kroegje met goede vriendinnen, waar we de hele avond zitten te praten. En dan nog de discotheek, dat doe ik liever met bekenden, al ga ik daar ook nooit heen, want de housemuziek vind ik niet echt geweldig en met vreemden ga ik niet zo snel een dansje maken.

4 oktober 2003
09:41
Avatar
Guest
Guests

Hoi Visje,

Disco's zijn al helemaal niets voor mij. Cafe's dat gaat nog net, maar vind ik nog steeds best wel eng om zo naar toe te gaan. Al die mensen he die daar aanwezig zijn. Het idee alleen al. Die mensen die je aankijken met van met wat moet zij nu hier of zoiets dergelijks. Nee in een discotheek zul je mij nooit zien. Ik ga wel gewoon naar de bioscoop of iets drinken ergens. Ik vind het echt knap dat andere mensen zich zo uit durven te leven op de vloer. Maar dat zal je mij niet zo gauw zien doen of het moet bij bekende mensen zijn, maar anders echt niet hoor.

groetjes Linda

4 oktober 2003
09:37
Avatar
Guest
Guests

arg, had ik net een lange reply geschreven, werd de thread het raam uit gedonderd, anyway, om deze hele mooie reply kort samen te vatten : (waarvan het meeste trouwens al door engelse drop is gezegd) Ik voel me totaal niet op mijn gemak in disco's ende uitgaansgelegenheden, de enige manier waarop het nog een beetje gaat is als ik met iemand ben die ik vertrouw, die dan fungeert als een soort stilte in de storm, dansen doe ik al jaren niet meer, om dezelfde reden als engelse drop.

Groeten

Everness

4 oktober 2003
09:36
Avatar
Guest
Guests

Hoi visje,
een cafe en een disco zijn geen plek voor mij. Ik haat de herrie en de rook. Mijn sociale contacten vind ik wel belangrijk: die heb ik op school en bij familie en kennisen en nu ook regelmatig bij de vvm-uitstapjes. Uitgaan doe ik wel af en toe; meestal naar de film, soms naar een openluchtconcert of een muziekschoolconcert of naar een muziektent waar een fanfare of zo speelt. Binnenkort opent ook de schouwburg, waar ik zeker heen wil. In de disco voel ik me niet op mijn gemak. Het dansen vind ik doodeng. Dan heb ik het gevoel dat iedereen op me let, zeker als je er als nieuweling komt. En natuurlijk vind ik de contacten daar erg moeilijk, omdat je elkaar amper kunt verstaan en omdat alles zo oppervlakkig is en niet te vergeten het contact met jongens vind ik eng. Ik ga uit met vaste vriendinnen of alleen. Stiekum ben ik wel jaloers op mensen die zich uitleven op de muziek in de menigte of die heerlijk ontspannen wat drinken met vrienden in een cafe. Maar langzamerhand probeer ik toch om wel uit te gaan regelmatig. Het is leuk om uit te gaan. Wel eerst oefenen met sociale contacten en ergens heen gaan, bijvoorbeeld een concert in de schouwburg, waar het zowel goed is als je swingt als dat je stil op je stoel geniet. En dat oefenen met swingen zal vanzelf wel komen. Eerst zit ik nog op cursussen waar ze me andere dansen aanleren ontspannen en ooit durf ik het, dan swing ik gewoon mee met vrienden. Dat beloof ik mezelf dan. Hoe zit dat bij jou, visje en bij anderen?
Engelse drop.

4 oktober 2003
09:33
Avatar
Guest
Guests

uitgaan
Ik weet niet zo goed waar ik dit onderwerp moet plaatsen maar ik doe hier een poging.
Hoe zit het met de jongeren hier, ik stel me zo voor dat jullie nooit naar een dicotheek gaan (d? plek om te zijn voor jongeren), vinden jullie het niet flink balen dat je nooit gezellig tussen al die feestende leeftijdsgenoten durft te staan? Wie durft hier iets over te schrijven (heel eerlijk en open).
Visje

No permission to create posts