Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Uitgaan
4 december 2004
13:20
Avatar
Guest
Guests

Misschien is de tijd rijp geworden voor mij om nu eens uit te gaan. Het probleem is dat ik niemand heb om mee te nemen. Is dan de bedoeling dat ik in mijn eentje naar een of ander caf? ga, achter de bar ga zitten, me volgiet met alcohol, en vreemde vrouwen ga aanspreken? Of moet ik naar een disco, me in het zweet werken temidden van de hitsige pubers? Ik zie mezelf dat niet echt doen.
Hoe doe je dat, alleen uitgaan? :-

Zijn er mensen die daar ervaring mee hebben?

25 juli 2004
21:24
Avatar
Guest
Guests

MisPoes said:

ik herken dit gedeeltelijk. zelf ben ik echt een onwijze dansfreak, als ik muziek hoor moet ik bewegen en voel ik me helemaal in mijn element. en dat staat echt haaks op hoe ik ben met gesprekken met mensen. dan wil ik juist niet gezien of gehoord worden. maar in een discotheek juist weer wel.
misschien is het wel een soort van inhalen dan wat ik in het dagelijks leven niet durf. maar toch, ondanks dat, ik vind het heerlijk:-) lekker uit mijn naad gaan en iedereen maar laten kijken en dan eens niet hoeven denken: ow god ze vinden me vast raar.

toch zou ik nooit in mijn eentje een discotheek binnen stappen, maar als ik eenmaal binnen ben is mijn koudwatervrees vaak helemaal weg. ut enige nadeel is dus dat ik niet veel vrienden of vriendinnen heb waar ik mee uit kan gaan. en vaak ben ik toch niet gezellig, want ik sta dan halve avonden op de dansvloer;-) bestaat er niet een vereniging van verlegen mensen die helemaal dansfreak zijn?;-)

liefs van Amber

Goh,wat herkenbaar,ik ben ook niet van de dansvloer af te slaan.
Misschien heb je wel gelijk met dat inhalen,want op het moment dat ik sta te dansen vergeet ik de wereld om me heen.
Wel ??n maar;ik sta niet als enige op de dansvloer,er moeten wel meer mensen staan.
Moeite om de discotheek binnen te stappen heb ik niet,maar mijn vrienden heb aan mij ook helemaal niks.
Die vereniging vind ik wel een goed idee,en dan met zijn allen stappen en dansen. 😉
Groetjes,Jos

20 juli 2004
20:16
Avatar
Guest
Guests

Ik ging altijd naar disco en feesten waar house werd gedraaid. Ik hou wel van lekker dansen! Er proberen daar altijd wel jongens je te versieren.

20 juli 2004
19:39
Avatar
Guest
Guests

HeeY Visje, jammer dat je nie zo vaak uitgaat en k hoop dat je als je de volgende x gaat het wel leuk vind.. als ik je een tip mag geven.. je hebt een soort van apres ski cafeetjes.. daar is de sfeer heel anders dan in andere discotheken vind ik.. zelf ben ik ook verlegen en heb daar zelfs staan praten met jongens.. terwijl ik daar maar met 1 vriendin was.. vaak voel ik me veiliger als ik met meer ben.. Ik weet niet of je van dat soort muziek houd maar iedereeen staat daar maar een beetje te springen dus fout dansen kanje ook nie echt ghehe... ;D
succes!!

kuzzies 😉

20 juli 2004
18:21
Avatar
Guest
Guests

Das mooi dat jij daar geen moeite mee hebt. Soms heb ik wel weer eens zin met vrouwen ipv met jongens uit te gaan, om lekker te gaan stappen.

20 juli 2004
11:49
Avatar
Guest
Guests

Ik ga wel uit, als er vrienden meegaan, dat is niet zo heel vaak het geval, maar als ik uitga vindt ik het ook leuk als ik met veel bekende ben. Ik spreek ook geen onbekende mensen aan, dat durf ik ook niet, dat vindt ik wel jammer, want zo maak je geen nieuwe vrienden, maar ik durf wel te dansen en ga overal heen, zolang ik maar niet alleen hoef. Het is ook wel eens niet leuk, maar dat heeft iedereen denk ik wel eens.

Groetjes Patricia

18 juli 2004
20:51
Avatar
Guest
Guests

Ik ben wel uitgegaan maar ermee gekapt omdat de mensen mij niet acepteerden omdat ik er naar hun idee niet uitzag.
::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)

13 juli 2004
16:01
Avatar
Guest
Guests

Er zijn toch diverse redenen te lezen waarom mensen niet uitgaan. Ik ben zelf ook helemaal geen uitgaanstype. Mijn voornaamste reden is eigenlijk gewoon omdat ik het niks aan vind. Een discotheek of een kroeg vind ik helemaal niks. Ten eerste hou ik meestal niet zo van de muziek die ze draaien. Vind een discotheek vaak te druk en de muziek staat vaak ook zo hard. Ook hou ik niet van dansen. Geef mij dan maar een bioscoop of een gezellig avondje met mijn vrienden. Maar ik zal niet ontkennen dat het feit dat ik me niet op mij gemak voel in drukke gelegenheden ook meespeelt. Ook het idee dat misschien een onbekende (van de andere sexe) je aanspreekt helpt niet mee.

23 februari 2004
11:50
Avatar
Guest
Guests

Ja Visje,

misschien wel raar voor je maar ik ga wel regelmatig uit ja. Natuurlijk heb ik iets met verlegenheid en idd. daarom ben ik ook op deze site is een kijkje komen nemen omdat ik er graag vanaf zou geraken evenals gewoon ergens een beetje het gevoel hebben dat ik niet de enigste ben die ermee te maken heeft. Ik wil gerust wel eens met je op stap gaan, lijkt me fun. Je laat maar iets weten. Waar ik overal uitga? Wel dat kan vari?ren van een simpele fuif tot discotheken zoals Sotto's, Partridge, Illusion (vroeger), The Room,La Goa,...
Het is niet dat ik persee iemand moet aanspreken, maar het moet leuk zijn om gemakkelijk nieuwe vrienden te maken of nieuwe mensen te leren kennen. en daarmee heb ik het echt wel moeilijk. Met lekker op de muziek te bewegen heb ik geen probleem, zelf al is er niet veel volk op de dansvloer. Dat is een beetje het rare. Langs de ene kant sterk verlegen en langs de andere kant minder. Ik zou gerust iets willen nalaten waarop je me zou kunnen contacteren maar ik heb hier in de forumregels gelezen dat dat niet zomaar kan. Maar ik wil gerust eens met je op stap gaan als je dat wat zegt.

Groetjes

22 februari 2004
18:49
Avatar
Guest
Guests

Nou dat is dan wel uniek dat er iemand is die verlegen is en makkelijk uitgaat.
En waarom moet je persee iemand aanspreken? Als je lekker op de muziek gaat is toch perfect?

20 februari 2004
15:31
Avatar
Guest
Guests

Wel ehm... ik ga naar bijna niets anders dan discotheken uit en stevig. Natuurlijk feest ik graag met andere mensen. Maar die andere mensen zijn mijn vrienden of mensen die ik ken. Het probleem ligt hem erin van bvb in een discotheek andere mensen aan te spreken. Dat lukt niet. Ik kan me perfect amuseren in een discotheek (of op een fuif, maakt niet uit), maar heb achteraf wel een slecht gevoel dat ik niet iemand onbekend heb aangesproken en als dit wel het geval was, waarom dat het gesprek niet langer duurde dan een minuutje of zo. Dat is het probleem. Niet het uitgaan.

Groetjes

15 december 2003
11:15
Avatar
Guest
Guests

Data said:

Zeker als je zoals ik nog nooit een partner hebt gehad wordt het ook wel heel lastig om nog gewoon vriendschappelijk met vrouwen om te gaan.

Hier ben ik het niet helemaal mee eens want ik ben een verlegen jonge man en heb een goede ''vriendschappelijke'' relatie met een verlegen jonge vrouw. Het kan wel maar dat is per persoon verschillend.

14 december 2003
23:20
Avatar
Guest
Guests

Tja Data, dat ik nog aandacht krijg ervaar ik ook als positief en 'gewone' aandacht vind ik ook niet beangstigend, maar ik ben dan ook niet zo verlegen meer in de omgang als dat ik vroeger was.

Ik denk ook dat ik niet echt in de categorie 'gefrustreerd' val. Heb er eerlijk gezegd geen flauw idee van in welke categorie ik dan wel val ??? Wel weet ik dat mijn probleem voortkomt uit verlegenheid. (Heb er bij vlagen nog wel last van maar niet zo erg meer als vroeger)

Persoonlijk zou ik het juist op prijs stellen als iemand juist *niet* te veel verwachtingen heeft na meerdere leuke avonden gehad te hebben (Wat dus meestal wel het geval is) En dat maakt het voor mij nou juist zo moeilijk, dat een meisje het niet zo op het eerste gezicht aan mij zal merken bedoel ik dan.

14 december 2003
20:00
Avatar
Guest
Guests

Als je dat van tevoren al duidelijk maakt (wat makkelijk kan als je een advertentie zet) moet zoiets toch wel mogelijk zijn?

14 december 2003
19:29
Avatar
Guest
Guests

Met het uitgaan met (gefrustreerde) verlegen jongens heb ik geen goeie ervaringen, zodra ze merken dat je alleen maar vriendschap wil haken ze af.
Vandaar zoek ik liever een vriendin om mee uit gaan.
Waarom kan je niet gewoon uitgaan zonder meteen verwachtingen te hebben dat iemand een relatie met je moet beginngen?!
Visje

14 december 2003
12:47
Avatar
Guest
Guests

Hoi Karen.

Ik denk dat je met een persoon als bijvoorbeeld mij ;D je gewoon meer op je gemak voelt dan met iemand die die problemen niet heeft en daarom mischien je ook niet begrijpt.
Ik weet wat het is om superverlegen te zijn.
Dus ik weet dondersgoed hoe je in bepaalde situatie's voelt.
Dus je voelt mekaar veel sneller aan dan als je met iemand om gaat die dat niet heeft,denk ik.
Een mooi voorbeeld is ik en mijn moeder.
Dat botst altijd met dit soort dingen.
Ze begrijpt mij gewoon niet en reageerd daar ook op een verkeerde manier op in mijn ogen.

Maar nu gaat het mij er verlopig alleen maar om meer mensen te ontmoeten omdat ik gewoon uit mijn isolement wil komen waar ik nu al mijn hele leven in zit.
Met medicatie en therapie en het kleine beetje zelfdurf dat ik nog heb moet het dan toch is een keer moeten gaan lukken.
Dus E----euhhhh Karen ;Dlaten we het nog niet opgeven ook al is er een kleine kink in de kabel gekomen.

Groetjes.
Rene. 😉

14 december 2003
01:09
Avatar
Guest
Guests

Goeie vraag,

Denk dat ik in ieder geval wat makkelijker om zou kunnen gaan met iemand die het probleem zelf heeft ervaren, ervaart of het in ieder geval probeert te begrijpen.

Ik bedoel daarmee te zeggen dat het een geruststellende gedachte zou zijn als je weet dat diegene zich niet meteen afgeschrokken voelt als je in bepaalde situaties niet helemaal reageert zoals 'als gewoon' of 'spontaan' wordt gezien ;D, of als je laat blijken dat je meer tijd nodig hebt dan anderen om aan het hele idee relatie en alle dingen die daarbij komen kijken te wennen.

Maar ik ga dus ook weer niet beweren dat dit een garantie is voor een relatie met een kans van slagen op de lange termijn, want dat hangt natuurlijk ook wel degelijk van de persoonlijkheid af..

13 december 2003
23:23
Avatar
Guest
Guests

Ik heb so wie so moeite op dat vlak, ben volgens mij veel te stil om iemand aan te kunnen trekken...
En ja, het is gemakkelijker met iemand op stap te gaan die het begrijpt, maar zou je met zo iemand dan wel een relatie aan kunnen gaan? ???

12 december 2003
20:36
Avatar
Guest
Guests

visje said:

uitgaan
Ik weet niet zo goed waar ik dit onderwerp moet plaatsen maar ik doe hier een poging.
Hoe zit het met de jongeren hier, ik stel me zo voor dat jullie nooit naar een dicotheek gaan (d? plek om te zijn voor jongeren), vinden jullie het niet flink balen dat je nooit gezellig tussen al die feestende leeftijdsgenoten durft te staan? Wie durft hier iets over te schrijven (heel eerlijk en open).
Visje

Ik heb er niet zo veel moeite mee om een discotheek in te lopen en een beetje te dansen enzo (kan dus echt niet dansen maar goed, proberen kan geen kwaad 8)) heb er ook geen problemen mee om met een meisje te dansen, maar zodra ze een beetje handtastelijk worden of me vragen om mee naar huis te gaan of iets in die richting dan wordt het voor mij moeilijk en begin ik uitvluchten te zoeken doormiddel van slappe excuusjes. :-

Heb niet echt veel discotheken bezocht, had er nooit zo'n tijd voor en voel me er niet echt thuis of op mijn gemak.
Tja, je hebt natuurlijk altijd wel mensen die echt kicken op aandacht en ook echt wel laten zien dat ze er zijn, maar over het algemeen lopen er ook in discotheken altijd wel een aantal 'muurbloempjes' rond die zich mischien wel net zoals sommige mensen hier, ongemakkelijk en bekeken voelen.

Ik ben zeg maar een beetje 50/50, kan het op zich wel leuk hebben in een discotheek maar voel me toch ook wel een beetje ongemakkelijk, dus echt uit mijn dak gaan doe ik niet nee.

Ik baal er altijd wel van om altijd alleen naar huis te gaan, denkend aan dat ene meisje, wat ik had moeten doen, of had kunnen zeggen, wetende dat ik het op het moment zelf toch altijd weer verknal vanwege de angst die ik schijnbaar heb voor intimiteit.
Dat is dus voor mij de reden dat ik er niet echt happig op ben om naar discotheken of kroegen te gaan, want je loopt er toch altijd weer een keer tegenaan en dat eindigt altijd weer met een meisje dat het verkeerd begrijpt denkend dat het aan haar ligt..

Het zou zoveel gemakkelijker zijn om met iemand op stap te gaan waarvan je weet dat hij/zij het probleem begreep. klinkt dat mischien herkenbaar voor iemand hier of niet?

:-

12 december 2003
14:08
Avatar
Guest
Guests

Ik heb ook moeite om alleen uit te gaan. ik zit wel elke vrijdag in de kroeg want ik speel in een dart competitie en dan zijn we minimaal met z'n vieren. Ik ben nu in therapie voor een sociale fobie en ben een paar keer alleen weggeweest en dat ging redelijk tot goed maar het neemt niet weg dat ik toch nog gespannen ben ondanks dat ik geleerd heb hoe je de spanning naar beneden kan halen. Het blijft voor mij dan ook moeilijk om contact te zoeken met vrouwen. een gesprekje voeren gaat wel maar als het er op aan komt om iemand te versieren lukt het mij niet.