Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
verlegenheid en angst in de maatschappij
20 augustus 2015
06:34
Avatar
rik
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 1178
Member Since:
19 november 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Uitbundig, spraakzaam  is het beeld wat wordt geschept dat dat het juiste is.  Door de maatschappij om je heen, de media.  Je moet zo en zo zijn anders hoor je er niet bij (school). Vrouwen die modebladen bekijken denken dat die modellen(fotoshop) de werkelijkheid is van schoonheid en willen ook zo zijn.  

Je gaat geloven dat als je niet zo bent je minder bent. En doordat je dat geloofd geeft dat meer druk en wordt je nog meer angstig om je te uiten.

 Maar later (in mijn geval) besef je dat je juist uniek bent en je je niet meer laat meeslepen door de massa.  Dan bedoel ik het kuddegedrag van mensen als iets in de mode is gelijk ieder mee doet (denk aan de zwarte montuur brilletjes of een baardje laten staan).

Er zijn mensen die niet zo geconditioneerd zijn en juist deze mensen zou je om je heen moeten hebben zodat je kunt gaan inzien dat je prima bent en de angst om jezelf te uiten verdwijnt beetje bij beetje. ''Je gedachten zijn niet wie je bent'' '' Je gedachtes zijn aangeleerd hoe je zou moeten zijn in de ogen van een ander''. Maar jij bent de ander niet, jij bent jij.