Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Ff voorstellen
7 juli 2014
18:58
Avatar
Cicero
Moderator
Members

Moderators

VVM leden

kaderleden
Forum Posts: 300
Member Since:
29 juni 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Welkom.
Klinkt allemaal bekend. Ik had/heb dat ook dat ik maar bij enkele mensen minder verlegen ben. Voor de rest ben ik ook erg stil. De tip die ik wil geven uit mijn ervaring : zorg dat je onder de mensen blijft komen. Het is zo verleidelijk om vaak alleen te zijn, omdat dat fijner voelt. Maar daardoor wordt het alleen maar moeilijker om contacten te maken met andere mensen. Mensen kunnen niet zonder andere mensen, zoals je zelf zegt je hebt toch behoefte aan meer vriendinnen.
Oh, en je hoeft niet altijd wat leuks te zeggen, er zijn al teveel grappenmakers op de wereld.

7 juli 2014
14:35
Avatar
Imagins
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 4
Member Since:
6 juli 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Bedankt voor je reactie! Ik wil wel geloven dat ik niets verkeerd doe, maar iedereen zegt steeds dat ik meer moet praten. Ik heb er zelf ook wel moeite mee om te accepteren dat ik verlegen ben.

7 juli 2014
11:49
Avatar
marcelo
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 859
Member Since:
20 juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Welkom hier!

Goed dat je een sociale vaardigheidscursus hebt gedaan! De puberteit is voor vrijwel iedereen een moeilijk periode in zijn of haar leven, dus dan kan het gebeuren dat je wat gevoeliger bent voor zaken. Ik had het vroeger ook dat ik liever alleen wilde zijn en of met bekende mensen wilde zijn. Dat voelde vertrouwd en veilig. Ook wist ik niet/ weet ik niet altijd wat ik moet zeggen als ik met een groep mensen ben. Dan ben ik ook wat onzeker. Luisteren is by the way geen verkeerde kwaliteit. Veel mensen hebben behoefte aan iemand die goed kan luisteren en voor 80 procent communiceer je met je lichaam, dus eigenlijk doe je misschien wel helemaal niets verkeerd 😉 Het belangrijkste doel wat je voor ogen moet hebben is leren jezelf te zijn en dan gaat het er niet om hoeveel of hoe weinig je praat.
Succes hier! 😀