Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Hoi, ik ben nieuw hier...
28 juli 2015
15:28
Avatar
catootje
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 24
Member Since:
4 februari 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Welkom Nina, ik herken ook wel het een en ander in je verhaal. 1 op 1 situaties gaan me de laatste jaren wel wat beter af, mede dankzij de beginnerscursus van de VVM, waar ik destijds best wat van opgestoken heb. In groepen kom ik echter nog steeds niet goed uit de verf, ik vind het dan ook moeilijk om mijn mond open te doen en als ik dan toch wat te zeggen heb, dan is het erg moeilijk om er tussen te komen, heel herkenbaar ook dat mensen je dan niet verstaan of gewoonweg niet naar je luisteren.
Die situatie dat mensen in de groep dan plots stil vallen uit verbazing dat ik opeens iets zeg komt me pijnlijk bekend voor van vroeger, ik kon dan altijd wel door de grond zakken. Nu gebeurt me dat gelukkig niet meer zo, omdat ik dit soort situaties heb weten te vermijden.

Verder wel knap van je dat je je op je werk wel altlijd goed staande hebt kunnen houden!

Ik hoop dat je via de VVM nieuwe leuke contacten op kunt doen, wie weet via de uitstapjes en de cursussen en hopelijk is het over een tijdje ook gewoon weer mogelijk om via het forum een oproepje te plaatsen en prive berichten uit te wisselen.

26 juli 2015
11:18
Avatar
Dexterous
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 67
Member Since:
17 april 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Hoi Nina, ik kan me ook erg vinden in je verhaal. Ik heb ook niet altijd wat te vertellen en val dan ook regelmatig stil of ik probeer geforceerd iets te zeggen wat vaak niet erg geslaagd of vreemd overkomt. Het zou mij ook heerlijk lijken om gewoon samen met mensen te zijn zonder de noodzaak te voelen dat er wat gezegd moet worden. Helaas worden deze situaties in deze extroverte maatschappij niet erg geaccepteerd voor mijn gevoel.
Moet wel zeggen dat het bij mij heel erg van mij bui of situatie afhangt of ik veel te vertellen heb. Soms worden mensen gek van mijn eindeloze gezwets maar als ik me moe, gestressed of niet op mijn gemak voel komt er nauwelijks iets zinnigs uit.

25 juli 2015
13:46
Avatar
marcelo
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 859
Member Since:
20 juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Bedankt ook nog voor je compliment voor onze website!

25 juli 2015
13:05
Avatar
Cicero
Moderator
Members

Moderators

VVM leden

kaderleden
Forum Posts: 300
Member Since:
29 juni 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo Nina, welkom.
Ik herken bijna alles wat je schrijft.
Toch heb je veel bereikt. In je werk krijg je meer verantwoordelijkheden, dat zie ik als promotie en je hebt een relatie. Dat zijn toch dingen waar verlegen mensen moeite mee hebben.
Om andere verlegen mensen te ontmoeten kan je mee met de uitstapjes en kom naar de landelijke dag in november.

24 juli 2015
23:12
Avatar
marcelo
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 859
Member Since:
20 juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Welkom! Ik herken heel veel dingen. Knap dat je je zo open kunt stellen! je kunt altijd een keer mee gaan met een uitje en zelf sta ik uiteraard ook open om een keer wat gezelligs te doen :-) Succes hier! 😀

24 juli 2015
22:02
Avatar
Kay
Moderator
Members

Moderators

VVM leden
Forum Posts: 329
Member Since:
16 november 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Welkom Nina. Ik herken een aantal dingen van je en ik kan van sommige dingen ook zeggen dat ik er geen last meer van heb. Bijvoorbeeld om over een nieuw onderwerp te beginnen. Sinds ik daar niet teveel meer over nadenk (wat moet ik nu zeggen) heb ik daar veel minder last van.

Om andere verlegen mensen te leren kennen en degelijke ben je hier op het juiste adres. Voor het ondernemen kan je lid worden van de VVM zodat je mee kunt gaan op de georganiseerde uitjes. Gezellig samen met andere verlegen mensen die begrijpen waarom je een stilte laat vallen en het niet erg vinden. Precies wat je zoekt!

Dus misschien tot binnenkort Smile

24 juli 2015
20:54
Avatar
Nina
Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
24 juli 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

...en wil me graag even voorstellen!

Ten eerste vind ik het erg leuk deze site te hebben gevonden. Ik heb heel vaak het gevoel helemaal alleen te zijn met mijn verlegenheid en sociale angst, maar er blijken er dus toch nog wel een paar rond te lopen :). Ik zou heel graag eens met andere verlegen mensen willen praten, niet alleen om te weten hoe jullie ermee omgaan, maar misschien wel nog meer om eens bij iemand in de buurt te kunnen zijn, die de plotselinge stiltes en verlegenheid begrijpt en het helemaal niet erg vindt. Om me gewoon eens helemaal te kunnen ontspannen als ik met iemand in gesprek ben in plaats van paniekerig te denken wat ik nou weer zal zeggen. Ik sla vaak helemaal dicht en krijg complete black-outs. Ik weet dan echt niet waarover te praten. Een beetje meepraten met een onderwerp dat iemand aansnijdt lukt nog wel aardig, maar op een gegeven moment weet ik gewoon niets meer te vragen, niets meer in te brengen en al helemaal geen nieuw onderwerp aan te snijden. Ik kom er gewoon niet op! Hebben jullie dat ook?

1 op 1 gesprekken gaan daardoor vaak stroef, en wat helemaal erg is zijn groepen. Daar sla ik helemaal dicht. Ik weet absoluut niets origineels te zeggen, kan geen nieuwe onderwerpen op tafel brengen en als ik dan een keer wat zeg, dan luistert niemand of heeft niemand het gehoord. Of ze zijn zo verrast dat ik wat zeg, dat iedereen plots stil is en dan krijg ik zo'n geweldig rood hoofd :).

Ik zit er mijn hele leven al mee, en elke sociale situatie kost mij helaas bakken met energie. Zelfs een dag met een goede vriendin optrekken is voor mij helaas best vermoeiend, doordat ik de hele tijd de moeite doe om maar niet saai te worden en het gesprek op gang te houden. En eigenlijk houd ik ervan als er mensen om me heen zijn :(.

Op mijn werk wordt het nu ook een probleem. Ik ben heel taakgericht en heb me kunnen redden door altijd goed werk af te leveren. Door groeiende verantwoordelijkheden worden van mij nu echter ook koetjes- en kalfjes-gesprekken, vooral met klanten, verlangd. En dat lukt me niet altijd even goed :(

In mijn relatie is het helaas ook een knelpunt. Mijn vriend is extrovert en kan urenlang praten en hij ergert zich geregeld aan mijn zwijgzaamheid. Ik ben eerder praktisch ingesteld en wil na een half uurtje wel weer aan de slag met werk/huishouden/hobby. Hier hebben we al veel discussies over gehad en kan onze relatie uiteindelijk op gaan breken.

Nou, ik ben benieuwd naar jullie en hoop vooral ook nieuwe mensen te leren kennen om ook offline eens wat te ondernemen :)

Groetjes,
Nina