Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Voorstellen + positief bericht!
28 oktober 2017
22:27
Avatar
sander-77
Lekkerkerk (ZH)
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 58
Member Since:
14 december 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo Michela,

Ik heb ooit eens overwogen om opleidingen binnen de zorgsector te gaan doen, bijvoorbeeld Sociaal Pedagogisch, Helpende of Psychologe. Leuk om het erover te hebben maar voor mij door kosten en mijn leergierigheid helaas niet haalbaar. Een cursus van enkele maanden zou nog wel gaan, maar een paar jaar met stages.... daar zit het hem in.

Groet, Sander

2 september 2017
18:49
Avatar
popje
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 28
Member Since:
17 september 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo Michela,

Dergelijke programma's vind ik best wel zinvol. Maar wat ik altijd mis is dat als ik zo'n programma of cursus heb doorlopen dat ik zelf wel zelfvertrouwen heb gekregen, maar de mensen in mijn omgeving hetzelfde zijn gebleven. Hierdoor ervaar ik een grote eenzaamheid vanwege onbegrip en zie ik weinig concrete veranderingen zoals het krijgen van een vaste relatie en dat soort dingen. Hierdoor word ik vaak ontmoedigd om aan coachingsprogramma's deel te nemen, zoals NLP. Bovendien kost het vaak ook nog eens veel geld. 

Met vriendelijke groet,

Popje

29 augustus 2017
18:39
Avatar
Michela Puliti
Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
29 augustus 2017
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi allemaal,

Leuk om deel te mogen nemen aan dit forum! Ik ben Michela en ik heb een héél lang verleden vol verlegenheid en alle lastige dingen die daarbij komen kijken..

Ik ben op mijn 4e vanuit Italië (als enig kind) naar Nederland verhuisd en heb mij sinds toen altijd 'de vreemdeling' en 'degene die ander is' gevoeld. Ik ben dus ook altijd 'de stille' genoemd waardoor ik in een soort vicieuze cirkel terecht kwam van verlegen zijn, verlegen gevonden worden en steeds onzekerder worden. 

Jarenlang heb ik tegen dit gevoel 'gestreden', mijzelf niet begrepen en mijzelf ook écht gehaat. 

Tot ik op een gegeven moment besloot dat ik helemaal klaar was met deze negativiteit en besloot drastisch met mijn zelfontwikkeling aan de slag te gaan. Ik heb de nodige gesprekken gehad, hulp gezocht, opleidingen gedaan en ga zo maar door!

Nu, ongeveer 4 jaar na de start van deze 'reis' kan ik zeggen dat ik sta waar ik NOOIT had verwacht te staan. Ik ben zeker van mijzelf, ben bijna nooit verlegen meer en het allerbelangrijkste; ik accepteer mijzelf zoals ik ben.

Ik zou willen dat ik al deze kennis al veel eerder had en deze verandering al veel eerder had gemaakt, maar terug in de tijd gaan is helaas geen optie 😉

Omdat ik oprecht andere mensen die precies in mijn situatie staan wil helpen om deze weg snéller dan mij te bewandelen ben ik bezig met het oprichten van een (online) coaching programma gericht op zelfontwikkeling/verlegenheid/positieve mindset.

Dit is dus ook absoluut geen verkooppraatje of schreeuw om aandacht, I've been there, en wil jou helpen! Maar daarvoor heb ik ook jouw hulp nodig!

Dus, wanneer jij een dergelijk coaching programma zou volgen:
- Wat zou jij dan willen leren?
- Welke onderwerpen zou jij graag aan bod zien komen?
- Op welke wijze zou jij het liefst gecoacht worden? (volledig online, gedeeltelijk online, bellen, skype, video's, live, etc.)
- Wat wil je NIET in het programma terug zien?
- Heb je misschien nog een andere toevoeging/opmerking?

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen zodat ik met mijn kennis én persoonlijke ervaringen heel veel verlegen mensen kan helpen met het bereiken van een top leven zonder angsten en sociale angsten!