In onze veeleisende maatschappij kan je het gevoel hebben dat je alleen met een vlotte babbel en door spontaan en grappig te zijn iets kunt bereiken. In onze vereniging kom je in contact met andere verlegen mensen. Het is fijn om te merken dat je niet de enige bent die verlegen is. Je gaat dan beseffen dat je jezelf mag en kunt zijn.

Maar dat is niet het enige dat de vereniging biedt. We bieden verschillende cursussen die je voor weinig geld kunt volgen. De sociale vaardigheden die je leert in de cursus, kun je in praktijk brengen bij onze uitstapjes. Je kunt hier leuke contacten opdoen. Verder zijn er Landelijke dagen en ontvang je de “Onder de Mensen” en de nieuwsbrief. Tot slot kun je ook zelf vrijwilliger worden en bijvoorbeeld cursussen gaan leiden; een erg goede manier om aan je verlegenheid te werken!

Watdoetvvm

In verschillende delen van het land organiseert de VVM:

Cursussen

In de zelfhulpcursussen leer je onder andere om je gedachten, zoals: “Mensen lachen me uit”, “Ik moet altijd grappig zijn”, “Ik leer het nooit”, om te zetten in meer reële gedachten. Je negatieve gedachten komen voort uit je (vaak negatieve) zelfbeeld.

Lees meer over cursussen

Uitstapjes

De Vereniging van Verlegen Mensen organiseert voor haar leden uitjes in diverse regio’s. Je kunt hier in ontspannen sfeer andere mensen ontmoeten. Verlegen mensen zijn onder elkaar minder verlegen. We begrijpen elkaar beter.

Lees meer over uitstapjes

Verder biedt de VVM:

Landelijke dag

Twee keer per jaar organiseert de VVM een Landelijke Dag. Er wordt dan vaak een interessante workshop gegeven die je kan helpen met het werken aan je verlegenheid. De Landelijke Dagen worden over het algemeen in mei /  juni en in november gehouden.

Lees meer over de landelijke dag

Verenigingsblad en nieuwsbrief

Als lid van VVM ontvang je viermaal per jaar het blad “Onder de Mensen” (OdM) en maandelijks een nieuwsbrief (“kleine OdM”) via de e-mail.

Lees meer over verenigingsblad en nieuwsbrief