Wandelen, molenbezoek en pannenkoeken eten in het Kralingse Bos Rotterdam

Zaterdag 9 juli maken we s’ middags een wandeling door het Kralingse Bos.
Het Kralingse Bos met de Kralingseplas is een heerlijk recreatiegebied midden in Rotterdam. Het is al meerdere keren genomineerd als beste openbare ruimte van Nederland.

Een drukke stad als Rotterdam kon wel wat extra groen gebruiken. Daarom maakte de Dienst van Gemeentewerken aan het begin van de 20e eeuw de eerste ontwerpen voor een bos of groot stadspark langs de Noorderplas, zoals de Kralingse Plas indertijd werd genoemd. Deze plas is ooit ontstaan door de winning van veengrond ten behoeve van turf.
Inmiddels is het bos uitgegroeid tot een van de best bezochte plekken van Rotterdam. Skaten, joggen, picknicken, wandelen, fietsen, zwemmen, zeilen of gewoon heerlijk zitten in het gras, onder een boom of op het recreatiestrand. Het kan allemaal in het Kralingse Bos.

Aan de Kralingse Plas staan ook de historische molens De Ster en De Lelie. Dit zijn de enige nog werkende snuif- en specerijen molens in Nederland. De molens zijn eigendom van de gemeente Rotterdam. De Ster en De Lelie zijn elke tweede zaterdag van de maand in bedrijf en er wordt dan ook uitleg gegeven over de productie van snuiftabak en het malen van specerijen. Wij zullen de molens vandaag dan ook bezoeken. In de molens zijn op windkracht gemalen specerijen en snuiftabak te koop. De toegang is gratis.
De wandeling door het Kralingse Bos zal zo tussen de 5 en 8 km zijn. Na de wandeling eten we een pannenkoek bij pannenkoekenhuis de Nachtegaal. Hier kan je kiezen uit meer dan 30 soorten pannenkoeken van zoet tot hartig.

Heb je zin in een gezellige zaterdag, ga dan met ons mee.

Zie voor meer informatie:
www.pannenkoekenhuisdenachtegaal.nl
www.snuifmolens.nl
www.ret.nl

Aanmelden leden: zie het ledenforum of klik hier voor de details

Aanmelden niet-leden: Stuur een e-mail naar info@verlegenmensen.nl. Je mag eenmalig aan een activiteit meedoen om te kijken of je het leuk vind om VVM lid te worden. Omdat we uit eigen ervaring weten dat je vaak een drempel over moet om aan zo’n uitje deel te nemen, proberen we deze drempels zo laag mogelijk te maken. Iemand die voor de eerste keer meegaat, mag iemand meenemen. Bijvoorbeeld een familielid of een goede bekende. Hij of zij hoeft geen lid te zijn en dat ook niet te worden.