Op zaterdag 16 december organiseren wij 2 x een uitje naar een escape room in Amsterdam. Een keer vroeg in de middag en een keer wat later in de middag.
In een escape room moet je proberen binnen een uur uit een afgesloten ruimte zien te komen. Dit doe je door gezamenlijk een aantal puzzels op te lossen.
Je zit bijvoorbeeld in een piratenschip. Daarin staat een goedgevulde schatkist maar die is verankert met diverse kettingen en sloten. Om de schatkist mee te kunnen nemen moet je dus op zoek moet naar de verborgen sleutels. Haast je want de bemanning komt binnen een uur terug en die neergeknuppelde wacht blijft niet eeuwig op de grond liggen.
Gebruik de kaarsen om beter de donkere plekken te kunnen doorzoeken. Hee, wat een vreemd patroon op die vaas! Is dat een cijfercombinatie? Bij welk voorwerp kun je cijfers gebruiken? Meer informatie: www.escapeworld.nl

Het is natuurlijk gewoon een leuk spel waarbij je aanwijzingen en de aanwezige kennis van de mensen in de groep gebruikt om, onder tijdsdruk, tot de juiste oplossing te komen. Dit doe je bijvoorbeeld door handels te verzetten, laden te openen of het juiste antwoord op een raadsel te geven. Maar… er moet samengewerkt worden anders gaat het de groep nooit lukken om het tot een goed einde te brengen. Naast een leuke dagje uit zal dat dus het leerpunt van deze middag zijn. Waarom heb je ons toen niet verteld dat je dat gezien had?
Wij gaan naar de Escape room bij het Waterlooplein en het thema is : The Flying Dutchman. De moeilijkheidsgraad is 3 van 5 wat gemiddeld is. Er zijn maar beperkt aantal plaatsen want per uitje is er slechts ruimte voor vier leden (naast een van de organiserende). Je mag, als je wilt, twee keer meedoen maar je krijgt dan uiteraard wel twee keer hetzelfde thema en de kosten.