Wil je nog altijd een keertje een ligfiets uitproberen? Of vind je ze er maar raar uitzien en snap je niet wat mensen daar aan vinden? Probeer het eens uit! Een ligfiets is heerlijk comfortabel op trajecten waar niet teveel gemanouvreerd hoeft te worden. Lekker onderuit in je fauteuil genieten van de zon in je gezicht, de wind door je haren (indien van toepassing), het landschap wat aan je voorbij vliegt. Geen last van je zitvlak, je polsen of je nek.

Elk jaar wordt er eind maart bij de verschillende ligfietsspecialisten verspreid over het land een leuke groepsrit georganiseerd, waar beginners een ligfiets kunnen huren tegen gereduceerd tarief. Wij gaan het proberen bij Treeker Treks in het buitengebied van Leusden/Amersfoort. Er zijn ligfietsen voor een lichaamslengte van ca. 1.55 meter tot ca. 2.00 meter.

Er wordt gefietst van 13:00 tot max. 16:30 met een pauze tussendoor. Afhankelijk van de deelnemers kan het zijn dat de groep wordt opgesplitst en dat er een korte tocht (bijv. 25 km) en een langere tocht (bijv. 55 km) wordt gereden. Als er keus is dan gaan we voor de korte tocht, tenzij er alleen maar VVM athleten meedoen.

Voor meer info zie ook: www.treekertreks.nl/landelijke-ligfietsdag/