Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
je bent te stil
4 augustus 2006
12:32
Avatar
Simon
Member
Members

VVM leden
Forum Posts: 510
Member Since:
14 maart 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja, dat is mij ook wel vaak gezegd toen ik nog op school zat en ook daarna tijdens mijn studie. Een keer vroeg een man aan mij:" Waarom zeg je steeds niks?' En toen antwoordde ik: "Wat moet ik zeggen dan?" 😀

Ik vond dat altijd heel erg vervelend als mensen deze kritiek gaven. Ik voelde mij dan heel persoonlijk aangevallen en kreeg het idee dat er iets ernstigs mis met mij was. Die opmerkingen in de trant van; "ben je altijd zo stil?" hebben mij dus meer kwaad gedaan dan goed, en ik denk dat mijn gebrek aan zelfvertrouwen ook aan deze opmerkingen te wijten zijn.

Het wordt ook nu nog wel tegen mij gezegd dat ik stil ben, ik vind het nog steeds niet leuk, maar kan er nu wel beter mee omgaan. Ik haal gewoon mijn schouders op, of trek een ge?rgerde blik. Wat ik het liefst wil zeggen (maar vind dat nogal brutaal en durf niet zo goed) is: "tja, als een vleugel niet goed bespeelt wordt, komt er ook geen mooi geluid uit" of zoiets. Maar mensen moeten wel weten dat ik er niet van gediend ben!

4 augustus 2006
12:28
Avatar
Guest
Guests

Toen ik mijn vrienden nog niet zo goed kenden vroegen ze ook vaak waarom ik stil was. Eerst zei ik altijd dat ik moe was of me niet lekker voelde maar dat kon ik natuurlijk niet altijd blijven zeggen.

Toen heb ik uiteindelijk gewoon gezegd dat ik nooit zo praatjesmaker ben maar dat ik me altijd rustig gedraagt.

4 augustus 2006
11:26
Avatar
Guest
Guests

Hoi allemaal,

Hoe reageren jullie eigenlijk als andere mensen je zeggen dat je te stil/verlegen bent?

Als iemand mij zegt dat ik te stil of te verlegen ben, dan ga ik mij juist verlegen voelen, zelfs al voelde ik mij daarvoor nog niet zo. Ik vind dat ??n van de hatelijkste opmerkingen om te krijgen, juist omdat ik me vanaf dat moment nog veel onhandiger ga gedragen.

Op de middelbare school trokken wij er ieder jaar voor een dag op uit om aan de groepsgeest binnen de klas te werken. Dan moesten we voor elk van onze klasgenoten een kort tekstje schrijven over zijn/haar eigenschappen. Ik kreeg bijna altijd te lezen dat ik te stil/verlegen was. Misschien dat ik daarom zo overgevoelig geworden ben voor opmerkingen in die trant.

Nog erger is het als iemand tegen je vertelt dat er achter je rug over je geroddeld wordt omwille van je verlegenheid. Dan voel ik me meestal ongelofelijk diep gekwetst. Zeker als je je best deed om sociaal te doen, is dat een klap in je gezicht. Ik voel me dan ook hypocriet als ik hen gewoon groet als ik hen tegenkom.

No permission to create posts