Zaterdag 26 Maart 2022 – Romeinse Limespad – etappe 7 – De Meern » Utrecht – 14,5 km
Uitje georganiseerd door VVM-lid Sander de Groot en enkel voor leden
Beste VVM-leden,

Nederland heeft een nieuw langeafstandswandelpad. Maar niet heus. Het is al tweeduizend jaar oud! Tweeduizend jaar geleden bouwden de Romeinen ten zuiden van de Rijn een weg, de Limes, naar het Romeinse woord voor grens. De Limes verbond de tientallen forten en wachttorens waarmee de Romeinen zich wilden beschermen tegen invallen van de barbaren uit het noorden – de Germanen.

Ter herinnering aan ons Romeinse verleden is nu een route uitgezet die bij benadering het oude traject volgt en de plaatsen aandoet waar dit verleden aantoonbaar aanwezig is geweest. Hij loopt van Katwijk – waar de Rijn destijds in zee uitmondde – langs Oude Rijn, Kromme Rijn en Nederrijn tot achter Nijmegen waar het pad de grens overschrijdt, richting Xanten. Een tocht van tweehonderd kilometer dwars door het Nederlandse landschap, van de duinen in het westen via de veenweiden en het land van de grote rivieren tot de zandige stuwwallen in het oosten.
@ Bron: ANWB

De zevende etappe van het Romeinse Limespad begint bij bushalte De Meern-Oost in De Meern. Busdienst 28, 102 en 107 doen deze bushalte aan. Zelf reis ik via Utrecht Centraal.

De route loopt ca. 3 km door de Meern heen, daarna de Dafne Schippersbrug over en langs het Amsterdam Rijnkanaal, vervolgens een jaagpad langs het water richting de binnenstad van Utrecht. Via de Moreelsebrug steken we de spoorlijnen over naar het centrum en langs de Domtoren. Daarna langs de Oude Gracht naar het zuiden. Na een plein Lopen we een lang stuk verder zuidwaarts en vervolgens naar de wijk Lunetten. In Utrecht Lunetten pakken we bij bushalte Simplonbaan busdienst 8 naar treinstation Utrecht Lunetten of Utrecht Centraal. Totale afstand van deze stadswandeling is 14,5 km.

Meer informatie over dit volledige lange afstand wandelpad zie:
https://www.wandelnet.nl/wandelroute/407/Romeinse-Limespad/overzicht

Meer informatie over aanmelden zie een volgende nieuwsbrief.

Let op: vanaf 25 september werken horecagelegenheden, musea enzovoorts met Testen voor Toegang. Dit betekent dat iedereen een geldige QR-Code in de CoronaCheck-app en een identiteitsbewijs moet laten zien om toegang te krijgen. Let hierop als je met een uitstapje meegaat!

sander-77

Sinds september 2018 organisator VVM Activiteitencommissie Zuid-Holland - Sinds juni 2020 VVM Activiteiten Coördinator