‘Ronduit verrassend!’, zo luidde het commentaar van de verkenner van deze nieuwe NS-wandeling. Bossen, landgoederen, prachtige onverharde paden, wat een afwisseling!
Toegegeven, de start in Boxtel kan mooier. Een bedrijventerrein is geen omgeving waar je als wandelaar van droomt. Maar daarna wordt het snel beter en voorbij Lennisheuvel loop je alleen nog maar onverhard. Dat heeft ook een keerzijde: na regenachtige periodes kunnen de paden drassig zijn. Trek dus stevige wandelschoenen aan.
De route is genoemd naar Nationaal Landschap Het Groene Woud, een door de overheid uitgeroepen groen gebied met een unieke combinatie van natuur, landbouw, wonen en kleinschalige bedrijvigheid.
Wie hier overigens ook graag woont, is het edelhert. Vroeger leefden er veel edelherten in Brabant en nu zijn ze weer terug! Want begin 2017 is in natuurgebied De Scheeken een kleine groep dieren uitgezet, in de hoop dat ze zich gaan uitbreiden. De kans om een edelhert tegen te komen, is overigens het grootst tijdens de schemering.
Neem voldoende eten en drinken mee, want onderweg zijn er weinig horecagelegenheden.

NS-wandeling van treinstation Boxtel naar treinstation Best
Afstand: 14,5 km
Meer informatie:
https://www.ns.nl/dagje-uit/wandelen/hart-van-het-groene-woud.html