Hoe gaat het met je?
Uitje georganiseerd door een VVM-lid en enkel voor leden

Nu we elkaar nergens meer kunnen ontmoeten, kwam bij mij het idee op om maar eens een onlinebijeenkomst te organiseren. Ook de Algemene ledenvergadering hebben we zo georganiseerd en dat ging best goed. Maar dat was voornamelijk eenrichtingverkeer. In dit geval is het de bedoeling dat jullie zelf aan het woord komen! Dit is dan ook wel een beetje bedoeld als oefening in praten en luisteren.
Je hoeft niet per se Skype geïnstalleerd te hebben (het kan ook direct in je browser) maar de ervaring is dat het wel een voordeel is. Ook is het handiger op een groot beeldscherm dan op een telefoon. Een microfoon is noodzakelijk, een camera is prettig; dan kunnen we elkaar ook zien!
Ik wil de bijeenkomst als volgt insteken:

• We doen het per Skype. Als je je aanmeldt (wel even melden welke dag je mee wilt doen), stuur ik je kort van tevoren een linkje toe.
• Om het een beetje overzichtelijk te houden, wil ik maximaal 8 personen in de bijeenkomst hebben.
• We beginnen om 15 uur, maar je kunt al wat eerder ‘naar binnen’
• Iedereen krijgt op zijn beurt een aantal minuten om te vertellen hoe het ermee gaat. Hoe ervaar je de coronaperiode en de lockdown? Als je werkt, hoe gaat dat nu? Wat mis je? Waar loop je tegen aan? Waarvan krijg je energie? Heb je tips?
• Misschien is het leuk als een van de andere aanwezigen je daarbij ‘interviewt’.
• Nadat je je verhaal hebt verteld – dat mag best lekker uitgebreid zijn hoor, een paar minuten is best lang! – mogen de anderen vragen aan je stellen. Per chat of direct met geluid. Dat is ook een mooie oefening, zowel voor de vragenstellers als voor jou.
• Als iedereen geweest is en er is nog tijd, dan kunnen we nog een rondje doen: wat zijn je plannen dit jaar? Nu direct en als we weer ‘normaal’ kunnen leven?
• Dit mag zeker een uur duren maar als het gezellig is… kan wie dat wil gezellig doorgaan!
• De tweede bijeenkomst zal misschien net wat anders verlopen net naar de ervaring van de eerste keer is verlopen.
• En misschien kunnen we het daarna nog vaker doen. Wil je zelf zoiets organiseren? Prima! Neem dan ook even contact met me op.

Zaterdag 9 januari en zaterdag 23 januari 2021

Verzamelen: waar er maar internet is!
Verzameltijd: vanaf 14:45 uur, om 15:00 uur beginnen we ‘officieel’
Opgeven: zie de nieuwsbrief van januari.

sander-77

Sinds september 2018 organisator VVM Activiteitencommissie Zuid-Holland - Sinds juni 2020 VVM Activiteiten Coördinator